Fotball

De er unge, ambisiøse og blir stadig flere: Derfor skyller en ny trenerbølge over Fotball-Norge

14 hovedtrenere for lag i den norske toppfotballen er under 35 år. At flere norske trenertalenter nå satses på, er det flere grunner til.

Grorud-trener Eirik Kjønø (29) er blitt kåret til årets unge trener i Norge to år på rad. Han er en av mange hovedtrenere i toppen av norsk fotball som nå er under 35 år.

RB Leipzig nådde semifinale i Champions League denne sesongen. Med Julian Nagelsmann som trener. Han er 33 år ung og ledet det tyske laget til en av de største scenene i fotballverdenen.

– Det er kult, men samtidig blir jeg litt irritert også, sier Grorud-trener Eirik Kjønø som to år på rad er blitt kåret til årets unge trener i Norge.

Aftenposten møter kristiansanderen på trening i Groruddalen. Nå lener han seg over rekkverket på Grorud Match Arena og skjærer en litt misfornøyd grimase mot en blå Oslo-himmel.

– Han er 33. Semifinale i Champions League. Jeg blir 30 i februar. Han var 29 da han var i Bundesliga. Det er for sent for meg allerede. Det er litt irriterende at han har klart det så ung. Det er vanskelig å slå den rekorden, sier han uten noen antydning til at det han sier ikke er i fullt alvor.

Les hele saken med abonnement