Fotball

Politiet involvert etter hendelse på Aspmyra - Glimt skal i møte om bråket

BODØ/OSLO (VG) Politiet trengte forsterkninger på grunn av bråk i spillertunnelen etter kampen mellom Bodø/Glimt og Roma. I dag skal Glimt i møte om hendelsen etter kampslutt.

LIKE FØR: Roma-trener José Mourinho på vei i garderoben etter nederlaget på Aspmyra.
 • Øystein David Johansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Vi fikk melding klokken 2349 og ble tilkalt fra patruljene på Aspmyra, sier operasjonsleder Kai Eriksen til VG.

– Det var påstander om først en verbal, så en fysisk tildragelse mellom de to trenerteamene i spillertunnelen etter Conference League-kampen som Bodø/Glimt vant 2–1.

Han sier politiet fikk bistand fra italiensk politi som var på stedet på grunn av litt språkutfordringer.

VG har sendt henvendelser til både UEFA og Roma for ytterligere kommentarer og informasjon, men har foreløpig ikke fått svar. Bodø/Glimt ønsker ikke å kommentere saken før de har hatt et møte fredag formiddag.

– Ingen ble skadet, og det roet seg etter hvert.

Etter det VG erfarer så var det en i trenerteamet til Roma som konfronterte Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampslutt, og dette startet tumultene. En av Romas assistenttrenere skal ha fysisk angrepet den norske treneren.

Roma-spiller Lorenzo Pellegrini har en annen versjon. Han sier til Sky Italia at det var Glimt-treneren som angrep Romas keepertrener Nuno Santos.

– Først sa han noe til ham, så gikk han fysisk til angrep, sier han til Sky Sport Italia.

– Det er trist, for slik oppførsel er en fornærmelse mot Roma, mot spillerne og mot støtteapparatet. Det er helt skammelig, sier landslagsspilleren.

KJEFTER PÅ DOMMEREN: Roma-trener José Mourinho i bakgrunnen, mens Glimt-trener Kjetil Knutsen kan juble for enda en triumf mot laget fra den evige stad.

Kilder Avisa Nordland har vært i kontakt med, forteller at de opplevde situasjonen som motsatt.
Det hele skal ha foregått svært høylytt, ifølge Avisa Nordlands kilder.

Knutsen har foreløpig ikke kommentert påstanden fra Pellegrini.

Knutsen kritiserte Roma-benken på pressekonferansen etter kampen. Han sa det var heftige diskusjoner gjennom hele kampen.

– Det er en assistenttrener som oppfører seg rett og slett som en tulling. Han begynner å hakke på meg før kampen, og holder på med det hele kampen. Så lite «fair play» som det går an. Det var en spesiell måte å oppføre seg på som jeg aldri har vært med på før.

Operasjonsleder Eriksen sier ingen av partene ønsket å anmelde, og at dersom noe skal skje videre må det bli en UEFA-sak. Innsatsleder i politiet på stedet sier til TV2 at UEFA oppretter en disiplinærsak.

Bodø/Glimt bekrefter til VG at det var en hendelse i etterkant av kampen mot Roma, men henviser til politiet for ytterligere kommentarer.

Det var TV2 som først omtalte saken.

 1. Les også

  Mourinho etter nok en Aspmyra-smell: – Urettferdig resultat

 2. Les også

  Italiensk storavis: Bodø/Glimt er et mareritt for Roma

 3. Les også

  Vetlesen sendte Bodø/Glimt til himmels – senket Roma i siste minutt

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  SV kan gå med på å avlyse på elektrifisering av sokkelen. På én betingelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5