Fotball

Guardiolas gull-beskjed: – Eller så er det over

Manchester City-manager Pep Guardiola har en veldig enkel oppskrift for å vinne Premier League. Kaptein Kevin De Bruyne tror ikke på den planen.

UAVGJORT: Jürgen Klopp (t.v.) og Pep Guardiola var like gode lørdag, lagene spilte iallfall uavgjort.
 • Camilla Vesteng, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det luktet Manchester City-seier på Etihad søndag kveld, men Liverpool meldte seg på etter sidebytte og det endte 2–2. Dermed er City fortsatt ett poeng foran Liverpool når begge klubbene har syv kamper igjen. Det er 21 poeng igjen å spille om.

På papiret har Manchester City en enklere vei til ligagullet. Dette er kampene de har igjen i Premier League:

Liverpool: Manchester United (H), Everton (H), Newcastle (B), Tottenham (H), Aston Villa (B), Southampton (B), Wolverhampton (H).

Manchester City: Wolverhampton (B), Brighton (H), Watford (H), Leeds (B), Newcastle (H), West Ham (B), Aston Villa (H).

– Vi må vinne alle kampene, eller så er det over. Så vi skal spille for det, sa Pep Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Siste runde i Premier League spilles 22. mai klokken 17.00.

City-kaptein Kevin De Bruyne som spilte en særdeles solid fotballkamp mot Liverpool og scoret Citys første mål etter bare seks minutter.

– Kampprogrammet er altfor tøft for begge lag til å vinne alle kampene, sier De Bruyne til Sky Sports skriver Manchester Evening News.

GOD: Kevin De Bruyne var massivt god mot Liverpool søndag.

I tillegg til Premier League skal begge lag spille returkamper i kvartfinalene i Champions League onsdag. Liverpool har hjemmekamp mot Benfica, mens Manchester City har bortekamp mot Atlético Madrid.

Kommende lørdag møter City og Liverpool hverandre i semifinalen i FA Cupen på Wembley. Neste tirsdag møter Liverpool Manchester United på Anfield, mens City får en hviledag mer før de møter Brighton på eget gress.

Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-kjempe Gary Neville tror det blir ligagull til Manchester City.

– Jeg tenker man tar imot uavgjort om man er Pep, når man ser de kampene City har igjen. Jeg følte hele tiden at det var Liverpool som måtte vinne, sier Neville til Sky Sports.

UTLIGNET: Sadio Mané scoret Liverpools andre mål rett etter pause søndag, her feirer han scoringen med Andy Robertson og Diogo Jota (t.h.), sistnevnte scoret Liverpools første.

Liverpool har sikret ett trofé denne sesongen etter at de slo Chelsea 11–10 etter straffesparkkonkurranse i finalen i Ligacupen.

Guardiola fortalte om forholdet til Jürgen Klopp før lørdagens kamp.

– Jeg respekterer ham veldig, han gjør meg til en bedre manager. Han har gjort det bra i Dortmund og her. (...). Vi er ikke venner, vi spiser ikke middag sammen, eller vi gjorde det i en gang i Hall of Fame. Jeg har telefonnummeret hans, men jeg ringer ham aldri, sa Guardiola til Sky Sports.

Liverpool har med syv kamper igjen fem mål bedre målforskjell enn Manchester City.

Nærmest City og Liverpool er Chelsea, 11 poeng bak Liverpool med en kamp mindre spilt.

Les også

 1. Drømmeutgangspunkt for Liverpool – satte ny klubbrekord

 2. Manchester City slapp CL-utestengelse: Ferske dokumenter sår ny tvil

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Premier League
 2. Manchester City
 3. Liverpool FC
 4. Jürgen Klopp
 5. Josep Guardiola
 6. Kevin De Bruyne