Berisha er Solbakkens joker

Viking-spissen er med i Ståle Solbakkens tropp til de to kommende VM-kvalifiseringskampene.

Viking-spissen Veton Berisha er tatt ut i den norske landslagstroppen som møter Tyrkia og Montenegro i VM-kvalifiseringen i oktober.

Det ble klart da landslagssjefen presenterte sin tropp under tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

– Veton Berisha har preget Eliteserien i lang tid. Jeg liker lederegenskapene hans på banen, intensiteten hans, og han er vel en spiller jeg kan komme til å si til at må løpe litt mindre. Han er nesten for aggressiv og for initiativrik. Det gjør at han er litt mindre kalkulerende i avgjørende situasjoner enn han ellers kunne vært, sier Solbakken om uttaket av Viking-spissen.

Norge møter Tyrkia borte 8. oktober og Montenegro hjemme 11. oktober.

Sist gang Berisha var med på landslaget, var i nødlandslagets kamp mot Østerrike i fjor høst.

– Liker mentaliteten hans

Berisha står med fem A-landskamper for Norge. I årets eliteserie har Berisha scoret 13 mål for Viking og vært blant lagets aller beste spillere. Han var veldig fornøyd etter å ha fulgt pressekonferansen.

– Det var dritkult å bli tatt ut. Samtidig har jeg prestert bra i årets sesong og føler jeg fortjente det. Jeg både håper og tror det blir spilletid også, jeg kommer i alle fall til å forberede meg som om det blir det, sier Veton Berisha til Aftenbladet.

Ståle Solbakken trekker frem Berishas innstilling.

Veton Berisha i aksjon for nødlandslaget i november i fjor.

– Jeg liker veldig godt mentaliteten hans, det må jeg si. Lagspillerhodet hans er veldig bra, sier Solbakken om 27-åringen.

– Han kan være både en «dybdeløper», en som lager vei i vellinga med sin energi og en som kan forsvare en ledelse. Han kan score mål, men også være en god førsteforsvarer.

– Brede (Hangeland, assistenttrener på landslaget) har sjekket med Viking-leiren, og Veton er i orden selv om han gikk ut etter 65 minutter mot Molde, sier Solbakken, som også sa at han kom til å be Berisha om å løpe litt mindre enn han gjør i Viking.

Løpe mindre?

– Jeg visste den kom og kan være enig i at jeg kan være litt smartere der. Det vet jeg selv. Men av og til gjør jeg det for å sende et signal. Flere har gitt meg den beskjeden tidligere, men løpingen er en del av meg, påpeker Berisha, som tror Erling Braut Haaland blir friskmeldt til de to kampene.

– Ville du under normale omstendigheter fått flere sjanser på landslaget etter det du har prestert?

– Norge har et par karer som herjer ute i Europa, ja. Det finnes flere spisser i Eliteserien som dermed har det vanskeligere, men da er det desto kjekkere å bli tatt ut nå, svarer Berisha.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk