Fotball

Ny Glimt-seier etter dramatiske sluttminutter: – Fotballen er brutal

(Kristiansund – Bodø/Glimt 2–3) Eliteserie-toppscorer Amahl Pellegrino (30) ordnet sitt 20. mål og burde i tillegg scoret i sluttminuttene. Isteden dukket Kasper Junker (26) opp og sikret serielederen en ny seier.

 • Per Opsahl, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det satt langt inne, men det holder det. Vi har nå spilt 23 kamper, og at man må slite for noen seirer er sånn det skal være i en maratonsesong. De gode lagene klarer det også, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter å ha sett spillerne ta sin 20. seier for sesongen.

Men det kunne definitivt ha vippet den andre veien. I det 86 minutt misset Pellegrino alene med Glimt-keeper Nikita Khajkin, på stillingen 2–2. Kort tid etterpå var Victor Boniface farlig frempå i motsatt ende, og Sean McDermott slapp med skrekken da han først fomlet, og deretter fikk stoppet ballen rett foran streken.

VINNERMÅLET: Kasper Junker setter på akrobatisk vis inn Bodø/Glimts 3–2-mål i sluttminuttene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

I det 89. minutt kom vinnerscoringen. Innlegget fra Alfons Sampsted var perfekt, og på akrobatisk vis satte Kasper Junker inn 3–2-målet ved bakre stolpe. Det var hans 16. scoring i Eliteserien denne sesongen, og målet sørger for at Glimt kan sikre seriegullet allerede neste runde.

– Det føles virkelig godt. På en dag der vi ikke presterer så godt som vi burde, så er det deilig å reise hjem med tre poeng, sa matchvinner Junker til Eurosport.

– Det var et typisk Junker-mål. Det er ikke mange som er bedre enn ham i de situasjonene der i Norge. Det var ikke overraskende at det var han, men utrolig deilig, sa Knutsen.

Med syv kamper igjen å spille har Glimt 16 poengs ledelse til Molde, og må vinne hjemme mot tabelljumbo Aalesund. Molde må i tillegg tape hjemme mot Kristiansund neste helg for at gullet skal sikres.

Uansett er Bodø/Glimt mestere dersom de vinner to kamper til.

OVERLEGEN TOPPSCORER: Amahl Pellegrino feirer sin 20. scoring ved å dra av seg drakten etter 1–0-scoringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Men Glimt måtte virkelig slite for seieren i Kristiansund. Hjemmelaget skapte mye, og var fullt på høyde med serielederen.

– Jeg synes vi startet kampen dårlig, men så kommer vi oss litt utover. Vi får med oss en ledelse inn til pause. Vi får noen store sjanser i 2. omgang, men det blir kamp hele veien inn, oppsummerer Glimt-spiller Patrick Berg til Eurosport.

Tidlig Pellegrino-scoring

Pellegrino sendte Kristiansund i ledelsen etter fem minutter da han alene med keeper var sikker og satte inn sitt 20. mål for sesongen. Det feiret han ved å dra av seg drakten og vise frem en skjorte med tallet 20 på. Det kostet ham et gult kort.

Glimt utlignet ved Vegard Leikvoll Moberg, som kranglet ballen i nettet etter en pasning fra Philip Zinckernagel inne i feltet.

På overtid av 1. omgang fikk laget straffe da en uheldig Christophe Psyché sparket i foten til Moberg, som var først på ballen i en duell inne i feltet.

Straffesparket dundret Junker hardt i nettet helt oppunder tverrliggeren, og Glimt gikk til pause med en noe heldig ledelse.

Kristiansund skapte et par store sjanser tidlig i 2. omgang, mens Junker kunne økt ledelsen da han misset alene med keeper.

DEBUTERTE: Noah Solskjær fikk sin første seriekamp da han kom helt på tampen av møtet med Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Fortjent utligning

Det var hjemmelaget som skapte mest, og Bendik Bye utlignet fortjent til 2–2 etter en corner i det 79. minutt før Pellegrino altså misbrukte kjempesjansen til å ordne 3–2 for Kristiansund.

Innbytter Faris Pemi også hadde et par enorme muligheter på tampen, men KBK endte opp uten poeng.

– Fotballen er brutal. Vi møter Norges beste lag, og gir dem kamp. Det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde fått med oss noe her, sa en skuffet Pellegrino til Eurosport.

Kristiansund ligger på sjetteplass, og har ni poeng opp til Rosenborg på tredjeplass.

– Vi får kjørt oss i perioder, men jeg synes vi er gode i første omgang og perioder i andre. Jeg synes det er vi som har trykket i den perioden de avgjør. Det er et godt KBK-forsøk i dag, sa Christian Michelsen til Eurosport.

PS! 20 år gamle Noah Solskjær fikk sitt første innhopp i Eliteserien da han ble byttet inn i 90. minutt. Det skjedde samtidig som pappa Ole Gunnar Solskjær ledet Manchester United i 0–1-tapet mot Arsenal i Premier League

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kristiansund BK
 3. Bodø/Glimt

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Her får Noah Solskjær debuten i Eliteserien

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Storscoreren herjet i ny seier – Bodø/Glimt rundet 100 seriemål

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Pellegrino senket Strømsgodset – gikk glipp av viktige poeng i bunnstriden

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Junker scoret to: Bodø/Glimt slo tilbake på første forsøk

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Rekordjagende Bodø/Glimt lekte seg med Stabæk – knuste flere rekorder

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Innbytterne reddet poenget for Kristiansund etter knallsterk opphenting