Brann-medlemmene veltet forslaget om kunstgress på Brann stadion

Naturgressforkjemperne sto i kø på den digitale talerstolen under Branns ekstraordinære årsmøte – og slik fikk de kanskje med seg flertallet. For Brann beholder naturgresset på Stadion.

FÅR IKKE VILJEN SIN: Branns daglige leder Vibeke Johannesen har snakket varmt om kunstgress de siste ukene, men klubbens medlemmer sa tirsdag nei til å bytte underlag på stadion.

Det ble resultatet etter at 237 tellende stemmer ble talt opp: 130 stemte mot styrets forslag om å endre til kunstgress før seriestart i år, mens 107 var for – og 47 stemte blankt. Det betyr intet kunstgress på Brann stadion – i strid med de fleste forhåndstipsene.

Dermed får det 102 år gamle underlaget videre liv. Branns styre, administrasjon og sportslige ledelse ønsket det motsatte: De mener treningsforholdene på naturgressbanene på Nymark-anlegget utenfor Brann stadion er ikke gode nok, og at klubben taper på å trene på ett underlag og spille kamper på et annet.

Trener Kåre Ingebrigtsen melder følgende til VG kort tid etter medlemsdemokratiet veltet ledelsens innstilling:

– Har ingen kommentar, skriver Brann-treneren i en sms.

Styreleder Eivind Lunde har også markert seg som kunstgressforkjemper. Han rundet av årsmøtet med følgende bemerkning:

– Vi må gjøre det beste ut av det som er og få kvaliteten opp. Selv om vi ikke har tro på at det går så fort, så må vi prøve å gjøre det beste ut av det. Vi har fått mange innspill på prosess og konkrete tiltak. Dette er verdifullt for en klubb å ha, men det er også viktig at det er fremdrift i klubben. Tankene går på hvor lange prosesser vi er nødt til å ha. Det får vi drøfte i fremtiden. Ting går fort i næringslivet og Sportsklubben Brann er nødt til å følge den hastigheten som er rundt om, sier Lunde etter at slaget om ny matte var tapt.

– Styret er helt klar på at dette er medlemmenes mening. Vi kommer til å fortsette med ny giv på forholdene vi har i dag, sier Branns styreleder.

– Jeg trives veldig godt på gress! Nå må vi jobbe for å få best mulig treningsforhold, reagerer Brann-keeper Håkon Opdal overfor VG.

– Basert på hvordan dere spillere har beskrevet treningsforholdene: Er dette vedtaket et sportslig tilbakeslag for Brann på kort sikt?

– Det kommer an på hvordan treningsforholdene blir nå i år. Alt kommer an på det. Det må jobbes godt for å få de best mulig, sier 38-åringen.

Les også

I 2019 var gresset på Brann stadion nest best i Eliteserien

– Dette er kjekt! Utrolig flott nyhet. Nå håper jeg at vi kan rette blikket videre, og at alle kan dra i samme retning. Det er fint å se at så mange engasjerer seg i klubben. Det er en av klubbens flotteste verdier. Det er også flott at en av landets viktigste og fineste gressmatter blir værende, sier Brann-supporter Gjert Moldestad.

Han var en av flere som tok ordet på det ekstraordinære årsmøtet og mente Branns saksbehandling fremsto som hastverksarbeid. Opprinnelig kunne Brann-styret alene stå for avgjørelsen, takket være et vedtak gjort på nettopp årsmøtet for syv år siden.

Men press og misnøye i retning klubbens ledelse førte til at det ble avholdt ekstraordinært årsmøte – utelukkende for å si ja eller nei til kunstgress. Det tok over tre timer. Og med ett unntak var samtlige taler og innspill fra klubbens medlemmer et rungende nei til kunstgress på Brann stadion.

– Brann betyr mye for medlemmene. Det viser også viktigheten av å ha gode prosesser. Brann gjorde ikke en god nok jobb her i saken rundt kunstgress. At det varte så lenge er fordi mange bryr seg og fordi dette er en uvanlig viktig sak for oss, fastslår Moldestad.

Les også

Gress-tilhenger Ingebrigtsen: – Kan ikke fortsette å trene på kunstgress og spille på gress

Styreleder Morten Kokkim i Lillestrøm – en av Eliteseriens gjenværende naturgressklubber – er godt fornøyd med at Brann stadion fortsetter med samme underlag som på Åråsen:

– En ordentlig stadion kler best gress. Det er derfor gledelig at en tradisjonsrik klubb som Brann fortsatt skal spille på ekte vare. Så får vi håpe at de får orden på treningsforholdene, sier Kokkim.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk