Start-trener Hardarson sparket - «Myggen» inn i trenerteam

Joey Hardarson og hans assistent Mattias Andersson er ferdig i Start. Fredagens kamp mot Ull/Kisa ledes av et trenerteam på fem personer, deriblant legenden Erik «Myggen» Mykland.

FERDIG: Joey Hardarson er ferdig som Start-trener.

Sparkingen av Hardarson og Andersson ble først meldt av både Fædrelandsvennen og TV 2, før Start senere mandag ettermiddag bekreftet det.

– Styret i IK Start har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson. Klubben ønsker å takke dem begge for innsatsen de har lagt ned i arbeidet rundt å bygge opp IK Start som klubb, og ønsker lykke til videre i tiden som kommer, skriver klubben i en pressemelding.

Fredagens kamp mot Ull/Kisa ledes av utviklingsleder Alexander Persson Øren, spillerutviklerne Adolfo Rodriguez og Erik «Myggen» Mykland, samt Andreas Jensen og Frode Birkeland.

FOTBALLEGENDE: Erik «Myggen» Mykland.

Joey Hardarson og Mattias Anderson har vært henholdsvis hovedtrener og assistent siden mai 2019, men etter bare fem serierunder i årets OBOS-liga-sesong er det duket for trenerskifte i Kristiansand.

Hardarson spilte selv for Start i sin karriere som aktiv spillere. Han var i klubben fra 2004 til 2008, og har også vært i klubben som assistenttrener før han tok over som hovedtrener for snaue to år siden.

Les også

Mats (19) skal ha blitt hetset under fotballkamp: – Ble kalt «jøde» og fikk «Auschwitz» ropt etter meg

44-åringen fikk også to kamper for det islandske landslaget i spillerkarrieren.

Start rykket ned fra Eliteserien forrige sesong, og er i skrivende stund på 7. plass i OBOS-ligaen. Sørlendingene har startet sesongen med to seirer, én uavgjort og to tap. Lørdag tapte de 0–2 for Åsane.