Fotball

Start-trener Hardarson sparket - «Myggen» inn i trenerteam

Joey Hardarson og hans assistent Mattias Andersson er ferdig i Start. Fredagens kamp mot Ull/Kisa ledes av et trenerteam på fem personer, deriblant legenden Erik «Myggen» Mykland.

FERDIG: Joey Hardarson er ferdig som Start-trener.
  • Yngve Gjerde, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Sparkingen av Hardarson og Andersson ble først meldt av både Fædrelandsvennen og TV 2, før Start senere mandag ettermiddag bekreftet det.

– Styret i IK Start har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson. Klubben ønsker å takke dem begge for innsatsen de har lagt ned i arbeidet rundt å bygge opp IK Start som klubb, og ønsker lykke til videre i tiden som kommer, skriver klubben i en pressemelding.

Fredagens kamp mot Ull/Kisa ledes av utviklingsleder Alexander Persson Øren, spillerutviklerne Adolfo Rodriguez og Erik «Myggen» Mykland, samt Andreas Jensen og Frode Birkeland.

FOTBALLEGENDE: Erik «Myggen» Mykland.

Joey Hardarson og Mattias Anderson har vært henholdsvis hovedtrener og assistent siden mai 2019, men etter bare fem serierunder i årets OBOS-liga-sesong er det duket for trenerskifte i Kristiansand.

Hardarson spilte selv for Start i sin karriere som aktiv spillere. Han var i klubben fra 2004 til 2008, og har også vært i klubben som assistenttrener før han tok over som hovedtrener for snaue to år siden.

Les også

Mats (19) skal ha blitt hetset under fotballkamp: – Ble kalt «jøde» og fikk «Auschwitz» ropt etter meg

44-åringen fikk også to kamper for det islandske landslaget i spillerkarrieren.

Start rykket ned fra Eliteserien forrige sesong, og er i skrivende stund på 7. plass i OBOS-ligaen. Sørlendingene har startet sesongen med to seirer, én uavgjort og to tap. Lørdag tapte de 0–2 for Åsane.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Norsk fotball
  3. OBOS-ligaen
  4. IK Start