Marerittbeskjed for Liverpool – van Dijk må opereres

Liverpool bekrefter at Virgil van Dijk må opereres for en kneskade.

Virgil van Dijk må belage seg på en lengre periode på sidelinjen.

Det skriver klubben på sine hjemmesider.

Det er snakk om en båndskade i kneet. Flere detaljer gir ikke klubben ut. De regjerende seriemesterne vet ikke når den nederlandske stopperkjempen kan være tilbake i aksjon.

Det er svært dårlig nytt for Liverpool av to grunner:

  • Van Dijk spilte samtlige Premier League- og Champions League-kamper for Liverpool forrige sesong. Han blir et stort tap.
  • Det betyr også at de andre alternativene Liverpool har på stopperplass, i svært liten grad har spilt sammen.

«Etter operasjonen vil van Dijk starte et opptreningsprogram med klubbens medisinske støtteapparat, slik at han kan være tilbake i full fysisk form så raskt som mulig», heter det i en uttalelse.

Ifølge den vanligvis velinformerte James Pearce, som er journalist i The Athletic, er det snakk om en skade i det fremre korsbåndet.

– Skal gjøre alt jeg kan

Søndag kveld uttalte van Dijk seg på Twitter. Han forteller at han er fullt fokusert på å komme tilbake på banen så fort som mulig.

– I fotball, som i livet ellers, tror jeg på at alt skjer av en grunn. Det er viktig å holde hodet kaldt selv om man er høyt eller lavt. Med støtte fra min kone, mine barn, familie og alle i Liverpool, er jeg klar for utfordringene som kommer, slår nederlenderen fast.

Skrekktakling

Det var tidlig under lørdagens byderby mot Everton at Van Dijk pådro seg skaden. Everton-keeper Jordan Pickford stormet ut og suste inn i 29-åringens kne. En offside i forkant gjorde imidlertid at VAR aldri vurderte om Liverpool skulle hatt straffe og Pickford skulle vært utvist, skrev ESPN-journalist Dale Johnson lørdag.

Van Dijk kom til Liverpool fra Southampton i januar 2018.

Liverpool har også førstekeeper Alisson på skadelisten.