Messi bommet på straffe – Mbappé sikret seieren fire minutter på overtid

(Paris Saint-Germain – Real Madrid 1–0) Straffebom og sjansesløseri fra PSGs stjernegalleri så ut til å gi Real Madrid et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret. Fire minutter på overtid satte Kylian Mbappé inn et drømmemål.

OVERTIDSSCORING: Kylian Mbappé scoret fire minutter på overtid og avgjorde Champions League-oppgjøret mot Real Madrid.

– Mbappé er ikke som de andre. For meg er han den beste, sier Danilo Pereira til RMC Sport.

– Kylian Mbappé ... mamma mia. Han er en alien. Han er helt utrolig, folkens. Det er et show med Kylian, både på og utenfor banen, sier PSG-keeper Gianluigi Donnarumma til Sky Sports.

Unggutten selv var mer opptatt av laginnsatsen da han møtte RMC Sport etter kampen:

– Jeg er fornøyd. Det var en veldig god kamp av laget, vi er fornøyde.

Det var et høytliggende Paris-lag som tok imot gjestene fra Madrid til Champions League-oppgjør på Parc des Princes tirsdag kveld.

Hjemmelaget styrte hele førsteomgangen, og stjernespillerne Kylian Mbappé og Lionel Messi satte sammen noen flotte angrep, men vi måtte likevel se spillerne gå i garderoben til pause på resultatet 0–0.

15 minutter inn i annenomgang felte Carvajal Mbappe inne i 16-meter, og dommer pekte på straffemerket.

Frem til krittmerket gikk Messi og fyrte ballen ned mot venstre keeperhjørnet. Real Madrids sisteskanse Thibaut Courtois hadde allerede vist ved et par anledninger hvorfor han regnes som en av de beste keeperne i verden, tidligere i kampen, og gikk ut i full strekk og reddet den lille magikerens straffeforsøk.

STRAFFEREDNING: Thibaut Courtois vartet opp med en nydelig redning på Lionel Messis straffeforsøk.

Når argentinsk magi ikke fungerte, satset PSG-trener Mauricio Pochettino på litt brasiliansk, og satte innpå Neymar jr. som hadde vært ute i nesten tre måneder med skaden har pådro seg mot Saint-Étienne 28. november 2021.

Brasilianeren markerte seg umiddelbart, og var flere gange nære å gjøre seg tellende, men heller ikke han klarte å sette lærkulen i nettet bak den belgiske keeperen.

Fire minutter på overtid dro Mbappé seg inn i feltet igjen og vartet opp med en drømmescoring mellom beina på Courtois.

– Neymar ga meg ballen og jeg hadde fordelen av å komme raskt inn i boksen, der spissen er den som avgjør hva som skjer. De kom baklengs og jeg visste hva jeg ville gjøre for å plassere ballen mellom keeperens bein, forklarer franskmannen.

PSG har aldri lyktes i å vinne Champions League, og har sin beste sesong i turneringen tilbake i 2020 da Thomas Tuchel tok de blåkledde franskmennene til finalen.

Der møtte de godstoget, Bayern München, som vant finalen 1–0 etter scoring av Kingsley Coman i det 59. minutt.

Siden den tid har klubben forsterket seg med stjernespillere som Lionel Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Achraf Hakimi. Henholdsvis fra Barcelona, Real Madrid, AC Milan og Inter.

Real Madrid har vunnet turneringen 13 ganger.

Returoppgjøret spilles 9. mars på Estadio Santiago Bernabéu.