Fotball

Glimt fikk hull på byllen: Vant hjemme for første gang på to måneder

(Bodø/Glimt – Aalesund 2–0) Bodø/Glimt har ikke tapt på Aspmyra i år, men har samtidig slitt med å vinne. Søndag tok de sin første hjemmeseier på over to måneder i Eliteserien.

  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Sten Grytebust og Aalesund sto imot lenge, men et kvarter før slutt sprakk nullen på Aspmyra.

Kjetil Knutsen byttet inn Ola Solbakken før den andre omgangen, for å ha en «spiller som kan skape ubalanse alene». Selv om Solbakken er mest kjent gode løp og dribleraid, skapte han ubalanse da han med en strøken pasning i bakrom spilte Amahl Pellegrino fri.

Glimt-vingen tok lekkert ned ballen og lobbet ballen over Grytebust, som forgjeves forsøkte å løpe opp ballen før den krysset målstreken, men måtte se at han kun klarte å slå ballen videre inn i eget nett.

1–0: Amahl Pellegrino scoret kampens første mål.

Men spørsmålet er om Solbakken i det hele tatt skulle vært på banen. Etter en hard duell tidlig i omgangen mellom Glimts Alfons Sampsted og Aalesunds Torbjørn Kallevåg, tok Solbakken rennefart og løp rett inn i Kallevåg.

– Jeg gjør det for å forsvare Alfons, og så er han rutinert, Kallevåg. Jeg er så vidt borti ham, men jeg gir ham nok grunn til å falle ned. Så blir jeg irritert over det igjen, og pirker han litt på brystkassen. Da blir han skutt i kassen, så den kan han spare seg for. Men jeg bør holde meg for god jeg også, og skjønne at han er så rutinert at han prøver å få maks ut av det, sier Solbakken til Discovery+.

Spurt om hva som skjedde, sier Kallevåg:

– Jeg aner ikke. Jeg taklet ballen ut til kast, og så kommer han og dytter meg ned og så får jeg en arm i halsen. Det er det som skjer, sier Kallevåg til Discovery+.

Aalesund-spilleren gikk i bakken og situasjonen førte til høy temperatur blant spillerne på Aspmyra, før det til slutt endte med at dommer Marius Lien ga gult kort til både Solbakken og Kallevåg.

– Det er helt utrolig, sier Kallevåg om at han selv fikk gult kort i situasjonen.

GULT KORT: Både Solbakken og Kallevåg fikk gult kort etter hendelsen.

Med Solbakken på banen klarte Bodø/Glimt å ta en etterlengtet seier, en seier som ble sikret av en herlig soloscoring fra venstreback Brice Wembangomo i sluttminuttene.

– Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery+.

– Det er et kunstverk av en scoring. Det å score slike mål er gøy for publikum, for ham og for Bodø/Glimt, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery+.

Seieren er Glimts første på hjemmebane i Eliteserien siden de slo Vålerenga 5–1 18. april. De vant også mot Viking i cupen seks dager senere. Laget fra Bodø har nå spilt seks hjemmekamper i Eliteserien denne sesongen, som har endt med to seirer og fire uavgjorte kamper.

Totalt har det «kun» blitt et snitt på 1,67 poeng per hjemmekamp i Eliteserien, kraftig ned fra de siste to årene (2,27 poeng per hjemmekamp i 2021 og 3 poeng per hjemmekamp i 2020)

HJEMMEJUBEL: Fra venstre: Runar Espejord, Brice Wembangomo og Hugo Vetlesen etter Wembangomos scoring.

Bodø/Glimt herjet med Aalesund sist lagene spilte mot hverandre, i Eliteserien i 2020 (lagene skulle også spille mot hverandre i cupen i vår, men Bodø/Glimt ble tilkjent seieren på walkover).

For to år siden vant Glimt hele 6–1 borte i Ålesund og de nøyde seg ikke før det sto 7–0 hjemme i Bodø.

Aalesund rykket i 2020 ned med kun 11 poeng etter 30 kamper. Allerede før søndagens kamp sto med 16 poeng (etter elleve kamper), og Lars Arne Nilsen – som tok over som Aalesund-trener halvveis ut i 2020-sesongen – er i ferd med å etablere Aalesund som et lag i Eliteserien igjen, men søndag kom de til kort.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Amahl Pellegrino
  3. Sten Grytebust
  4. Bodø/Glimt
  5. Aalesunds FK