Brann-toget fortsetter – fem seire på fem kamper

(Stabæk-Brann 1–2) Etter fire strake seire fikk Brann det tøft da de gjestet Nadderud stadion. Men med en sen scoring fortsatte seiersrekken.

  • Sebastian Melsom Johansen, VG

Serielederne var storfavoritt før kampen og tok oppskriftsmessig ledelsen da Marit Bratberg Lund sto klar til å ta frispark.

Vingbacken la ballen inn i boksen, hvor Stabæk-keeper Sunniva Skoglund bokset den ut igjen. Dessverre for hjemmelaget gikk ikke ballen lenger enn 16 meter, hvor Nora Eide Lie sto.

Midtbanegeneralen dro seg forbi en spiller og kunne sette ballen i det åpne målet.

Seks minutter inn i annenomgang hadde kanskje Brann-keeper Aurora Mikalsens selvtillit blitt litt for høy etter lagets kanonstart på sesongen.

FORTSETTER Å IMPONERE: Brann fortsetter å imponere i Toppseiere, og står nå med fem seiere på fem kamper. Her avbildet fra seieren over Lillestrøm tidligere i sesongen.

Stabæks Maiken Bjørndalen fyrte av et langskudd fra 27 meter som Mikalsen enkelt bare skulle plukke ned. Men istedenfor forsvant den mellom hendene henne og dabbet ned i målet.

Heldigvis for gjestene fant Eide Lie veien til nettmaskene da Lund slo en corner inn i feltet, som gikk rett på hodet til midtbanespilleren, og i mål.

Dermed forlenger Brann seiersrekken sin til fem, og fortsetter å lede Toppserien foran Vålerenga, som har like mange poeng, men har ett mål dårligere i målforskjell.

Storseier i Trondheim

I kampen mellom Rosenborg og Arna-Bjørnar fikk gjestene det meget tøft. Trønderne var nådeløse da de vant overlegent 4–1.

Emilie Nautnes scoret både det første og tredje målet. Anna Langås Jøsendal scoret det andre og Celine Emilie Nergård scoret det fjerde. Mina Folland scoret for gjestene.

Lillestrøm måtte avgi poeng på hjemmebane, da Røa gjestet LSK-hallen. Nina Jakobsson (LSK) og Vilde Fjelldal (Røa).

Kampen mellom Avaldsnes og Lyn endte uavgjort på stillingen 2–2 etter scoring av Susan Ama Duah og Karina Sævik for Avaldsnes og Cathinka Tandberg og Emilie Closs for Lyn.