VIF-angriper knust etter miss på åpent mål

DRAMMEN (VG) (SIF-VIF 3–2) Henrik Udahl (25) hadde en enorm mulighet til å utligne for Vålerenga. Etter kampen var spissen tydelig preget over bommen.

Vidar Örn Kjartansson og Aron Dønnum hadde redusert hver sin gang da Udahl ble servert ballen fra Osame Sahraoui. Spissen var drøyt 60 centimeter fra streken. SIF-keeper Viljar Myhra var utspilt. Målet var åpent. Udahl var sekundet fra å feire et comeback til 3–3, men i stedet for at ballen gikk i nettet – spratt den opp i tverrliggeren og ut.

– Det er en følelse det er vanskelig å beskrive. Det er flaut, kjipt og leit, sier en tydelig preget Henrik Udahl til VG.

– Vi slapp med skrekken, forteller SIF-keeper Myhra.

Den skjebnesvangre bommen påførte Vålerenga sesongens fjerde tap på åtte matcher.

– Når det går dårlig, påvirker det alt - både på og utenfor banen. Det setter sine spor, sier Udahl.

– Det er ikke hans skyld at vi ikke får poeng her i dag. Han er en fantastisk gutt, og han skal vite at det er Vålerenga som taper her i dag, ikke Henrik Udahl, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Kollaps

Udahl kan ikke ta tapet fullstendig på egen kappe. For angriperen satt på benken i første omgang da lagkameratene plutselig gikk fullstendig i oppløsning. Etter å ha styrt kampen innledningsvis, hamret Johan Hove ballen i mål for Strømsgodset idet Marienlyst stadions digitale kampur bikket 32:48.

Det ble starten på et scoringsrush for hjemmelaget. Direkte fra avspark snappet Lars-Jørgen Salvesen ballen fra Tobias Christensen sentralt på Vålerenga-midtbanen, før han dro seg forbi VIF-stopper Brynjar Ingi Bjarnason og banket ballen i krysset.

Da var det spilt 34:01. Nøyaktig halvannet minutt senere økte Lars-Christopher Vilsvik til 3–0 med en kontant avslutning etter en Godset-corner som Vålerenga aldri fikk klarert.

– Jeg har aldri opplevd det før som trener - å være så overlegne som vi er for så å slippe inn tre mål. Vi gjør egentlig en av de beste kampene vi har gjort i år, sier Fagermo etter kampen.

Trenerkollega Håkon Wibe-Lund hadde på sin side grunn til å være fornøyd med tre nye poeng.

Ampert

Førsteomgangen inneholdt også en kontroversiell situasjon. I sentrum: Viljar Myhra og Aron Dønnum. Idet Godset-keeperen var på vei fremover i 16-meteren, strakk VIF-Dønnum ut en arm. Den traff Myhra i halsregionen, og sisteskansen ble liggende på kunstgresset i flere minutter med tilsynelatende store smerter.

– Jeg skal ta en prat med dommeren, så smeller det, og det gjør vondt selvfølgelig. Sånn jeg opplever det, er det et slag, sier Myhra om denne situasjonen:

Dønnum hevdet sin uskyld og var tydelig provosert over det han mente var skuespill. Dommer Marius Lien lot spillet fortsette uten å reagere.

I andre omgang reduserte Dønnum til 2–3, og da brølte VIF-profilen i retning Myhra. Dønnum hadde åpenbart ikke glemt situasjonen.

Helt på tampen av kampen fikk Petter Strand en stor mulighet innenfor 16-meteren til Godset, men VIF-innbytterens skudd gikk over tverrliggeren. Dermed fortsetter drammenserne storformen med 10 poeng av 12 mulige på de fire siste eliteseriematchene. Det holder til en foreløpig 4. plass i Eliteserien, mens VIF faller til 10. plass.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk