Knighton vil kjøpe Manchester United – tordner mot Glazers

Forretningsmannen Michael Knighton bekrefter at han planlegger å legge inn et bud på Manchester United. Samtidig slakter han de nåværende eierne.

Michael Knighton ønsker å kjøpe Manchester United.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

70-åringen var tidligere direktør i klubben og ønsker å ta over klubben fra den amerikanske Glazer-familien. Ifølge Manchester Evening News forsøkte Knighton å kjøpe klubben på 1980-tallet også.

Knighton legger ikke skjul på at han er misfornøyd med de nåværende eierne.

– Vi er en klubb i krise og alle vet hvorfor. Vi har et udugelig og ubrukelig lederskap som vet svært lite om fotball, tordner han overfor Man Utd The Religion.

Michael Knighton la i 1989 inn et bud på 20 millioner pund for Manchester United. Her sammen med tidligere United-manager Sir Alex Ferguson.

Det har i lang tid vært misnøye med Glazer-familien blant Manchester United-supporterne. Protestene mot eierne nådde sitt klimaks da store mengder supportere stormet Old Trafford i forkant av hjemmekampen mot Liverpool i 2021. Dette var første gang i Premier Leagues historie at en kamp er blitt utsatt på grunn av protester.

Ifølge lokalavisen er Glazer-familien under press til å selge klubben. Eierne er sjelden til stede på stadion, men forrige helg viste Avram Glazer ansikt på Old Trafford.

Manchester United er ikke offisielt til salgs, og Knighton bekrefter at det er et «hostile bid» – et fiendtlig bud.

– Min intensjon er å presentere et legitimt, potent og kommersielt bud til eierne og si: Dere har kjørt av veien, tiden er kommet for å gå, sier Knighton.

Slike protester har vært et vanlig syn på Old Trafford i en årrekke.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk