Haugesund vant på overtid: – Kaotisk, hodeløst og elendig

(Aalesund – Haugesund 1–2) Bilal Njie sørget for tre poeng til Haugesund med en scoring på overtid. For Aalesund blir en tung periode enda tyngre.

Etter storsalgene av Sigurd Hauso Haugen og Isak Dybvik Määttä til dansk og nederlandsk fotball, har nemlig sunnmøringene slitt stort. Lørdag så det ut til at de skulle få ett poeng, men ett minutt på overtid fikk Bilal Njie stå umarkert i boksen og heade inn 2–1-scoringen.

– Det er kaotisk, hodeløst og elendig forsvarsspill. Det er dårlig struktur. Vi legger hodet under armen, sier Aalesund-keeper Sten Grytebust til Discovery+.

– Det var viktig for oss å iallfall få ett poeng. Det får vi ikke. Det er tungt, sier Aalesund-trener Lars Arne Nilsen.

MATCHVINNER: Bilal Njie stanget inn kampens siste scoring i det 91. minutt.

Der Haugesund kunne juble for sin tredje strake seier, har ikke Aalesund vunnet på de siste fem kampene (to uavgjort og tre tap). De står uten trepoengere siden salget av toppscorer Haugen (syv mål) i begynnelsen av juni.

Savnet av Haugen fikk de merke da Simen Bolkan Nordli fikk flere store sjanser i løpet av kampen, men var for upresis eller ble stoppet av en god Egil Selvik i Haugesund-målet.

Grytebust hadde også en god dag på jobben. Haugesund hadde nemlig også flere store sjanser, deriblant et skudd i tverrliggeren, men ble hindret av den tidligere landslagskeeperen.

RASENDE: Sten Grytebust var ved flere anledninger rasende på lagkameratene etter svakt forsvarsspill. Det var også svakt forsvarsspill som til slutt gjorde at Aalesund tapte 1–2.

Da det gjensto ti minutter av kampen måtte begge keeperne se seg slått. Først sendte Alioune Ndour bortelaget i føringen med en strålende avslutning langs bakken. Det tok imidlertid bare minutter før Aalesund utlignet ved Kristoffer Barmen.

Kort tid etter at Torbjørn Kallevåg nestet headet inn Aalesunds andre mål, sikret i stedet Bilal Njie Haugesund-seier da han utnyttet svakt forsvarsspill og headet inn matchvinnerscoringen.

– Vi har en kjempesjanse rett før de scorer. Det er stang ut. Haugesund har noen gode spisser, men vi skal ikke slippe inn det målet, konstaterer AaFK-trener Lars Arne Nilsen.

Haugesund er nummer åtte i Eliteserien med 22 poeng etter 18 kamper. Aalesund ligger to plasser lenger ned på tabellen, med 21 poeng på like mange kamper.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk