Barcelona-presidenten om Messi: – En ny æra starter nå

Joan Laporta sier at Barcelona ikke har noe fleksibilitet på grunn av høye lønninger som har tynget klubben i lang tid og er klar på at forhandlingene med Messi nå er over.

Torsdag kveld kom sjokkbeskjeden fra Barcelona om at de på grunn av det økonomiske regelverket til LaLiga ikke kan signere en ny kontrakt med Lionel Messi, til tross for at både klubb og spiller selv ønsket å fortsette samarbeidet.

– Jeg ønsker ikke å gi et falskt håp. Forhandlingene er over. Det har ført oss hit, uten at vi har klart å komme til en enighet på grunn av lønnsrestriksjonene, mener Barcelona-president Joan Laporta, og bekrefter også at Messi har fått andre tilbud som argentineren nå må vurdere.

Presidenten ville imidlertid ikke svare konkret på om PSG er blant klubbene som er aktuelle for Messi.

– Messi ønsket å bli, også hvis vårt tilbud var økonomisk dårligere. Han skapte ingen problemer, og stol på meg, han gjorde mye økonomisk for å kunne bli her, sier Laporta.

Laporta hevder videre at situasjonen ikke ville blitt vesentlig bedre av å selge andre spillere.

– Det fikser ikke situasjonen, mener Barcelona-presidenten.

Messi har vært i klubben siden 2000 og fikk debuten sin for A-laget i 2003 i en treningskamp og sin første kamp i LaLiga i 2004.

– Jeg er trist, men jeg er sikker på at vi har gjort det beste for Barcelona.

– En ny æra starter nå. Det vil være før og etter Messi, sier Laporta, og legger til at de vil være evig takknemlige for Messis tid i klubben.

PÅ VEI BORT: På grunn av økonomiske restriksjoner har ikke Barcelona kunnet signere en ny kontrakt med Lionel Messi.

Ekspert på spansk fotball for Viaplay, Petter Veland, var med på VGTVs sending etter pressekonferansen og oppsummerer det slik:

– Vi fikk noen svar og så sitter igjen som spørsmålstegn etter noen andre svar. Han legger primært skylden på det tidligere styret.

– Jeg synes han på mindre måte enn i går angriper LaLiga. Han bruker en litt mer fredelig tone og sier at LaLiga ikke har satt noe annet krav enn at de følger reglene som blir satt og at det er viktig for LaLiga at det er likhet for alle. Det han derimot virker litt sår over er at LaLiga ikke viser noe fleksibilitet i forbindelse med den kreative varianten de prøvde seg på, hvor de ble enige med Lionel Messi om en toårskontrakt som skulle betales over fem år, sier Veland.

Laporta åpnet pressekonferansen med å forklare at klubben ikke lenger har noe økonomisk fleksibilitet.

– Noe jeg må si først er at vi har en såpass dårlig økonomisk fortid at vi har lønnskostnader som tilsvarer 110 prosent av inntektene. Det gjør at vi ikke har noe fleksibilitet. Situasjonen er verre enn vi ble fortalt og hva vi hadde kalkulert basert på offisielle tall. De forventede tapene er store og den forventede gjelden er høy. Vi har ingen marginer i lønnen, sier Laporta ifølge Marca.

Det estimatet ville vært med Messi i klubben. Laporta forteller senere i pressekonferansen at de selv uten Messi ikke har mye spillerom.

– Alle jobber med situasjonen. Nå har vi litt mer margin for å se om vi kan finne en løsning. Vi er på grensen, selv uten Leo, sier han.

– Jeg vil avslutte denne introduksjonen med å si at Leo ønsket å bli i Barca. Vi ønsket at han skulle bli. Det at han ønsket å bli var det første skrittet som ble tatt. Det var en viktig faktor. Jeg vil takke alle som var med på forhandlingene. Vi har forhandlet de siste månedene. Det var mange faktorer å ta hensyn til, sier Laporta.

– Leo ønsket å bli værende, så han er ikke glad. Vi ønsket alle at han skulle bli værende, men for ham er det en situasjonen hvor han må innse at det ikke vil skje. Jeg ønsker ham og hans familie det beste uansett hvor han går. Barcelona er hans hjem.