Fotball

Turde ikke ringe Jönsson

<p>I stedet har Pontus Farnerud forsøkt å tirre sin gamle lagkompis Jon Inge Høiland foran RBK-kampen.</p>

FORNEBU 20110320. Pontus Farnerud blir trøstet av Ingebrigt Steen Jensen etter eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Lillestrøm søndag kveld som endte 0-7 på Telenor Arena.Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
 • Marius Vik

FORNEBU (Aftenposten): Et revansjesugent Stabæk reiser søndag til Trondheim hvor de møter et like revansjesugent Rosenborg.

Begge lagene gikk på et aldri så liten – stor, i Stabæks tilfelle – smell i seriestarten, men i bæringenes leir er man sikker på at det er Jan Jönsson og Rosenborg som har det største presset på seg.

Noen psykisk terror har Pontus Farnerud dog ikke prøvd seg på.

— Jeg har ikke ringt Jan Jönsson i forkant, det tør jeg ikke.

— I stedet har jeg hatt noen meningsutvekslinger med Jon Inge Høiland, forteller Pontus Farnerud.

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

- Surrealistisk

Stabæk-kapteinen innrømmer likevel at det meste av energien har blitt brukt på sine egne den siste tiden. Det har det mildt sagt vært behov for.

— Det var helt surrealistisk det som skjedde mot Lillestrøm. Jeg har aldri vært med på noe lignende. En gang i min Monaco-tid ledet vi 3-0 i pausen i derbyet mot Nice, bare for å tape 3-4, men dette var verre.

- Hadde noen gått fra LSK-kampen etter 20 minutter, ville de trodd vi hadde vunnet kampen, ikke tapt 0-7, sier Farnerud til Aftenposten.

Frykter mental nedtur

Men resultattavlen på Telenor Arena lyver ikke. Sluttresultatet ble 0-7, og nå er Farnerud mest bekymret for at man skal gå på en kollektiv, mental smell – litt à la den man fikk i fjor, da det meste gikk bæringene imot.

- Det viktigste er at tvilen ikke begynner å sette seg i spillergruppen. Vi har ikke vært der i oppkjøringsperioden, i stedet har vi hatt mange gode opplevelser, og trodd på det vi har gjort.

— Men når man får en sånn smell som denne, er det en fare for at man kan begynne å bli usikker på det man gjør, og de ferdighetene man har. Det er viktig at gruppen ikke begynner å tvile på det, understreker den svenske landslagsspilleren.

Etterlyser målscorere

Det mentale er ikke det enste man må jobbe med, mener Farnerud. Mens det defensive fikk mye oppmerksomhet etter LSK-tapet, var et annet problem at Stabæk ikke satte sjansene sine. Scoret Lillestrøm syv mål på sine ni sjanser, scoret Stabæk ikke ett eneste mål på sine syv. Avslutningsstatistikken vant sågar bæringene hele 20-14. — Vi spiller på et krevende vis, og lykkes vi ikke med å score, blir det tungt.

At savnet etter Daniel Nannskog er blitt stort, vil Farnerud ikke innrømme. Ennå.

- Han var en spiller som alltid scoret mål, og det er utrolig viktig for et lag at man har en spiss som scorer 10-15, kanskje 20 mål. Men om vi savner ham, er for tidlig å si.

Les også

 1. - Hold deg unna, Pontus!

 2. Her står duellen

 3. Moldskred og Goa ute for RBK mot Stabæk

 4. Knudsen testes på ny

 5. Stabæk tok krisemøte på flåte

 6. Får hjelp til å fylle Annan-rollen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien