- Jeg slo tunnel på Mike Jensen. Det kommer på TV

TV 2-Elvestad harselerer også med en annen Rosenborg-spiller dagen før «RBK-debuten» mot Byåsen.

elvestad.jpg
  • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM: — Henrik Elvestad skal få en fair sjanse til å vise seg fram. Sist han var her, ble han taklet av en gul plastfigur. Men ryktene skal ha det til at han har trent godt siden den gang, så han skal få bra med spilletid mot Byåsen, smiler RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no

— En blanding av Ole Selnæs og Alexander Søderlund. Men jeg spiller helst på topp, og er mer effektiv enn Søderlund. Han trenger ti sjanser for å score. Jeg trenger ni, gliser Elvestad selv – og legger til:

— Det handler vel mest om å ha en rolle hvor det ikke blir for mye løping!

Les også

I 17 år var Bakenga redd for å besøke sitt andre hjemland. Nå er gleden større enn frykten.

Programserie i mars

Mens RBK-spillerne gjennomførte en tøff trening dagen før Byåsen-kampen – årets første – ruslet TV 2-profil Elvestad rundt med to TV-kameraer på slep og sjekket forholdene i Abrahallen.

I mars kommer programserien «Henrik Elvestad – amatørenes mester», hvor han skal gi et innblikk i hverdagen i ulike toppidrettsmiljøer i Norge. Rosenborg er et av miljøene han besøker, og etter å ha vært med klubben og trent i fjor høst får han «debuten» i treningskampen mot Byåsen lørdag.

Fredag var Elvestad på «medisinsk test», og innrømmer at han sliter med en dårlig ankel. Men den er ikke verre enn at han skal spille.

— Jeg håper å få spille en halvtime, kanskje en omgang. Men når jeg ser hvordan tempoet er på treningen bak meg, håper jeg det blir i en rolle hvor man egentlig kan gjemme seg mest mulig unna, smiler han.

Jensen: - Det var flaut

Elvestad synes det er vanskelig å si noe om sine egne forutsetninger før kampen. Byåsen er et godt 2. divisjonslag, og selv har han én sesong i 4. divisjon som sitt høyeste nivå som aktiv. Men han var ikke snauere enn at han klarte å ydmyke RBK-kaptein Mike Jensen under treningene i fjor høst.

— Jeg slo tunnel på Jensen. Det kommer på TV, gliser han.

Mike Jensen måtte tåle å bli slått tunnel på av Tv-kjendisen.

Mike Jensen selv husker godt hendelsen. Og er vel ikke mer enn sånn mellomfornøyd når han hører at det kommer på TV i mars.— Ja, nei… Det var jo flaut, selvsagt. Det er aldri noe gøy å bli ydmyket slik, og egentlig kan man være glad at den treningsøkta gikk mot slutten, og at den ikke varte lenger. Da kunne det gått galt av sted, gliser Jensen – og tenker på eventuelle hevnaksjoner.

Det blir det uansett ikke lørdag. Da spiller de på lag.

— Jeg håper Henrik kan bidra med humør og engasjement. Han er en hyggelig fyr, sier Jensen.

Stikk mot Gytkjær

Det lover da Elvestad også å gjøre. Selv om han ikke kan unngå å komme med noen stikk dagen før kampen. Mot Jensen. Men også mot spiss Christian Gytkjær:

— Søderlund er jo borte, så jeg kan godt tenke meg å spille spiss. Hvor vanskelig kan det være å score med så gode spillere rundt seg? RBK har hentet inn en danske, men de er jo mest kjent for å drikke øl, gliser Elvestad.

En uttalelse trener Bruttern rister lett på hodet over:

— Hehe.. Han sier mye rart, han Elvestad. Men det er mye mulig han blir brukt i frontleddet. Der vil han gjøre minst ugagn, sier han.

Slik spiller RBK mot Byåsen

Litt seriøst til slutt: RBK kommer til å bruke hele troppen og bytte mange folk i pausen mot Byåsen. Bruttern har ikke tatt hensyn til kampen, og kjørte tøff trening fredag.

Etter alt å dømme kommer unggutten Alex Gersbach til å få sin debut, mens Anders Konradsen og Matthias Vilhjalmsson ser ut til å innta den sentrale midtbanerollen.

— Det kan det fort bli. Men laget er ikke tatt ut ennå. Vi får se det litt an, sier RBK-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering