Fotball

– Politiet krever Ronaldo-DNA etter voldtektsanklagen

Myndighetene i USA har fått en rettslig kjennelse til å ta DNA-prøve av Cristiano Ronaldo.

Ny vending i voldteksetterforkningen av Cristiano Ronaldo. Her avbildet fra en Champions League-kamp mot Young Boys tidligere i sesongen.
  • Henrik Gill

Torsdag kom det en ny vending i voldtektsetterforskningen av fotballstjernen Cristiano Ronaldo.

Wall Street Journal melder nemlig at amerikanske påtalmyndigheter har fått rettslig kjennelse til å ta en DNA-prøve av 33-åringen, for å se om den stemmer overens med prøver tatt av Kathryn Mayorga, kvinnen som hevder seg utsatt for voldtekt av Juventus-spilleren.

Ifølge avisen ønsker politiet å se om Ronaldos DNA matcher funn på Mayorgas kjole, som ble brukt den natten i 2009. På kjolen ble det nemlig funnet annen DNA enn den 34 år gamle kvinnens. Kjolen skal være et sterkt bevis for politiet i saken.

I begjæringen ønsker de amerikanske myndighetene at det italienske rettsvesenet iverksetter innehentingen av Ronaldos DNA ettersom fotballstjernen spiller for Juventus, som er fra den italienske byen Torino.

  • LEST DENNE? 20 år etter «The Treble»: Slik gikk det med Solskjærs lagkamerater

Gjenopptok etterforskningen

Politiet i Las Vegas har som kjent gjenopptatt etterforskningen av en voldtektsanklage mot Cristiano Ronaldo. Mayorga hevder at den angivelige voldtekten skjedde på et hotellrom i Las Vegas, der Ronaldo ferierte sammen med sin svoger og fetter. Dette var samme sommer som Ronaldo ble solgt fra Manchester United til Real Madrid for en rekordhøy overgangssum.

Ronaldo hevder på sin side at det var frivillig sex. Ingen andre var til stede på soverommet på da det skjedde.

Les også

Juventus’ svar på voldtektsanklagene får mange til å reagere: – Det er grusomt

Ronaldo ble spurt om voldtektsanklagen under en pressekonferanse i oktober.

Avviser anklagene

Det var i september i fjor at kvinnen gikk ut i den tyske storavisen der Spiegel, og anklaget Ronaldo for voldtekt.

Ronaldo og hans advokater har hele tider benektet disse påstandene. Under en uke etter kvinnen gikk ut medanklagene, la Ronaldo ut denne meldingen på Twitter:

I oktober ble Ronaldo spurt om voldtektsanklagene på en pressekonferanse før storkampen mot Manchester United i Champions League.

– Jeg er en lykkelig mann. Jeg er glad. Jeg vil ikke lyve om situasjonen. Jeg er veldig glad. Advokatene mine er selvsikre. Det er jeg også. Jeg nyter fotballen min og livet. Jeg har andre mennesker som tar hånd om de andre tingene og sikrer at sannheten kommer frem, sa Ronaldo på pressekonferansen.

Les også

Ronaldos advokat: Voldtektsanklagene er oppspinn

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Voldtekt
  3. Juventus FC