Portugal kan få straff etter Ronaldo-selfie

Også Ungarn kan straffes etter tribunebråk i EM.

Cristiano Ronaldo poserer for en «selfie» med en banestormer etter Portugals 0-0-kamp mot Østerrike.
  • 100% Sport

Det portugisiske fotballforbundet risikerer straff etter at en supporter tok seg inn på banen og tok bilde med Cristiano Ronaldo. UEFA har også åpnet saker mot Ungarn og Belgia etter tribunebråk.

Les også

Ronaldo bommet på alt - så stilte han opp på selfie

Det opplyser Det europeiske fotballforbundet (UEFA) søndag formiddag. Portugal kan bli straffet for banestorming, Ungarn og Belgia for ulike former for tribunebråk.

Etter kampen mellom Portugal og Østerrike tok en portugisisk supporter seg inn på gressteppet. Der løp han straks til Cristiano Ronaldo, som ba vaktene vente med å føre supporteren vekk før de hadde tatt et selfie sammen.

TUMULTER: Her er ungarske fans i konflikt med politiet inne på Stade Vélodrome i Marseille før kampen mot Island lørdag.

Ungarn kan bli straffet for bråk som innebærer uro, kasting av gjenstander inn på banen og bruk av fyrverkeri. Ungarske supportere kom i bråk med vakter og politi før kampen, da de forsøkte å klatre over et gjerde for å ta seg inn på en tribuneseksjon bak det ene målet. Politiet formet da en linje foran Ungarn-fansen, som svarte med å antenne bluss og kinaputter under nasjonalsangen, da Island fikk straffespark og etter at laget utlignet til 1-1. Saken avgjøres tirsdag.

Les også

Bråk på tribunene i Marseille før Ungarn-Island

Belgia kan også bli straffet for bruk av fyrverkeri og kasting av gjenstander i kampen mot Irland.

Det er foreløpig ikke bestemt når sakene mot Portugal og Belgia skal opp.

Lørdag ble det åpnet disiplinærsaker mot Kroatia og Tyrkia.

(©NTB)