Fotball

Viking får kamp om Marius Lode

Uklarheten rundt Marius Lodes fremtid i Bodø/Glimt har fått flere enn Viking på banen. Bryne henter gjerne midtstopperen tilbake, og tirsdag skal Aalesund ha meldt seg på.

Marius Lode (i midten her) fikk sin ilddåp for Bodø/Glimt da laget møtte CSKA Moskva på La Manga i fjor vår.
 • Egil Ø. Nærland

Aftenbladet skrev søndag at Viking og Bodø/Glimt allerede er enige om overgangssum, og at det er opp til Marius Lode selv å bestemme veien videre. Han har fortsatt to år igjen av kontrakten med Glimt.

Aftenbladet er kjent med at Sandnes Ulf har hatt kontakt med Glimt om Lode uten at det ble noe konkret, men mandag melder Jærbladet at også Bryne vil gjøre det som er mulig for å hente stopperen som spilte over fire sesonger for klubben etter overgang fra Frøyland.

Daglig leder i Bryne, Asle Tjøtta, bekrefter at han vil snakke med Lode om en mulig overgang. Han har allerede avtalt at det er i orden med Bodø/Glimt.

Tjøtta opplyser at trener Ole Hjelmhaug pratet med Marius Lode i helgen.

Les også

Marius Lode på vei til Viking

– Vi ønsker Marius tilbake til Bryne, det har vi vært tydelige på hele tiden, og jeg akter å snakke med ham direkte så snart som mulig, sier Tjøtta.

Bryne fikk i underkant av 500.000 kroner i overgangssum da Marius Lode dro til Bodø etter nedrykket høsten 2016. Han skrev kontrakt som varer ut 2019.

– Vi har ikke økonomiske midler til å betale overgangssum dersom Glimt skulle kreve det, understreker Asle Tjøtta.

Les også

Marius Lode storspiller i Bodø/Glimt-drakt. Nå vil jærbuen ødelegge Sandnes Ulfs opprykksplaner

Marius Lode gikk til Bodø/Glimt for å få sjansen til å spille i eliteserien. I fjorårets opprykkssesong spilte han samtlige 30 seriekamper.

Siden har Glimt fått ny trener, Kjetil Knutsen, en langtidsskadet Brede Moe tilbake og en ny midtstopper fra Åsane. Det skal være årsaken til at Marius Lode har fått lov til å snakke med andre klubber.

Siste: Tirsdag blir det meldt fra ulike kilder at Aalesund også jakter Marius Lode.

PS: Forrige uke ødela Rune Pedersen Bore korsbåndet i det ene kneet og er i utgangspunktet ikke aktuell resten av sesong.

– Det er kjedelig for spilleren og for oss, nå vil vi vurdere om vi skal hente inn en erstatter, men sikkert er det ikke, sier Tjøtta.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Asle Tjøtta
 2. Jærbladet
 3. Frøyland
 4. Fotball
 5. Bodø/Glimt
 6. Bryne
 7. Sandnes Ulf