Fotball

Kristoffer Ajer er klar for Celtic: - Fantastisk stort

17-åringen blir Celtic-spiller til sommeren. Se intervju!

svp://1001124?view=fvn
 • Pål W. Jørgensen
 • Herman Folvik

Starts stortalent er klar for Celtic, men blir å se i den gule drakten frem til sommeren i og med at det skotske vinduet ikke åpner før 9. juni.

Det var TV 2 som meldte nyheten først. Fædrelandsvennen har fått bekreftet opplysningene.

Klubbene er enige, og Ajer og Celtic er enige om de personlige betingelsene. Ajer drar tirsdag til Skottland for medisinsk test. Avtalen skal være på fire år.

— Ja, jeg reiser ned i morgen og klubbene er enige. Så skal vi se på min avtale og den medisinske testen. Det er fantastisk stort for meg, sier Kristoffer Ajer til Fædrelandsvennen.

DRAR UTENLANDS: Kristoffer Ajer spilte G19-landskamp mot Portugal på La Manga mandag kveld. Etter kampen bekreftet han Celtic-nyheten til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer er prisen for Ajer rundt åtte millioner kroner – der noe av pengene kommer til å bli betalt etter at stortalentet har spilt et visst antall kamper for Celtic.Start skal i starten av forhandlingene ha krevd rundt 10 millioner kroner, og avslo minst ett bud fra skottene. Start måtte ha godt over fem millioner kroner for at en overgang skulle lønne seg.

Investorlauget Club 21 investerte fire millioner kroner i Start, mot at de skulle få de første fem millionene av midler fra eventuelle spillersalg. Nå får Club 21 valuta for pengene, og Start håper på en lignende avtale med investorlauget igjen — slik at Start-laget kan forsterkes før seriestart 13.mars.

Når Ajer selges står trolig en ny sentral midtbanespiller øverst på ønskelisten.

- En stor drøm

Han befinner seg for tiden med Norges G19-lag i La Manga. 17-åringen skal gjøre ferdig det nødvendige rundt overgangen i Skottland før han vender tilbake til Spania med Starts treningsleir. Start ankommer det spanske stedet tirsdag.

KLAR FOR CELTIC: Kristoffer Ajer ble intervjuet av både Fædrelandsvennens Jim Rune Bjorvand og TV2s Dag Friis etter kampen mot Portugal på La Manga mandag kveld.

— Det er en stor drøm jeg har trent for hele livet som kan gå i oppfyllelse. Vi har fått en god deal som godkjenner at jeg spiller i Start frem til sommeren.17-åringen spilte mandag ettermiddag kamp med Norge G19 mot Portugal på La Manga. Portugiserne vant 2-1 etter en sen scoring. Norges mål ble scoret av Start-spiller Mathias Rasmussen.

— Bare fordi det er Portugal får de alt med seg. Det er bare tull, men det har vært en god turnering. Jeg er fornøyd med det jeg har fått vist, sier Ajer.

Start: - Ingen kommentar

— Dette kan jeg ikke kommentere, dessverre. Det er sånn at vi i Start ikke kommenterer spillerlogistikk før det er en endelig avtale. Foreløpig er det en spekulasjon, før vi ser hvor det ender opp, sier Magne Kristiansen, styreleder i Start.

- Er det dialog mellom Celtic og Start om Ajer?

— Det vil jeg heller ikke kommentere. Når vi ikke har meldt noe om Ajer, så er det ingenting som er nytt om ham, svarer Kristiansen.

Les også

 1. Ajer: - Uaktuelt å gå til andre norske klubber

 2. Dette er alle overgangene i Tippeligaen

Imponerte Deila

Rælingen-gutten kom til Start sommeren 2014. Han var på treningsopphold i Skottland en ukes tid i starten av januar, hvor han skal ha imponert Ronny Deila og hans trenerteam.

Talentet var klar på at han ønsket en overgang til Celtic, men Start og den skotske storklubben ble ikke enig før overgangsvinduet stengte ved månedsskiftet.

— Uansett hvor jeg er så har jeg det bra. Celtic hadde vært bra, men jeg har det fint her frem til sommeren. Jeg vet at klubbene snakker sammen, sa Ajer 1. februar.

Tore Pedersen er Ajers agent. Pedersen representerer også Celtics manager Ronny Deila og klubbens midtbanespiller Stefan Johansen.

Celtic topper den skotske ligaen tre poeng foran Aberdeen, men likevel lever Deila med et stort press og det spørs hvor trygt han sitter i sjefsstolen. Celtics neste kamp er hjemme mot Inverness lørdag.

svp://1001124?view=fvn

Eliteserien

SVUTMP
1Viking7511146816
2Lillestrøm6420124814
3Molde6312117410
4Sarpsborg 085311106410
5Vålerenga630379-29
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kristoffer Ajer
 3. Celtic FC
 4. IK Start