Fotball

Høgli om benketilværelsen: - Det er ingen problem. Planen er absolutt å være her

Tom Høgli (33) fremskynder ikke planene om Tromsø-retur tross benketilværelsen i Danmark.

Tom Høgli har havnet på benken i Danmark.
 • Lars Eidissen

Torsdag ble han cupmester og i går tok FC København et nytt steg mot seriegull med 1-0-seier borte mot OB. Laget leder serien med syv poeng når tre serierunder gjenstår.

Les også

Solbakken og Høgli ble cupmestre

Men for Tom Høgli har det blitt benketilværelse. I serien har han ikke vært på banen siden september. Likevel endrer han ikke på planene om å fullføre et nytt år i København, etter kontraktsforlengelse i januar.

— Planen er absolutt å være her. Jeg har en fin dialog med Ståle (Solbakken, trener). Det er ingen problem. Det måtte være hvis de plutselig finner ut at jeg er overflødig, sier Høgli om fremtidsutsiktene.

Tror på bedring

Han regner med at en høstsesong med europacup vil gi større muligheter for spilletid. I fjor gikk laget overraskende ut før gruppespillfasen.

— Jeg regner med det blir mye kamper og litt spilletid da, sier 33-åringen - som overhodet ikke sutrer over benketilværelsen.

— De som har spilt har vært veldig, veldig god. Det har overhodet ikke vært noen grunn til å bytte. Det har jeg full forståelse for, sier sier han.

I stedet gleder han seg over et nytt cupgull, hvor han spilte i hver runde frem til finalen, og et potensielt seriegull, eventuelt karrierens første, i løpet av våren.

— Jeg dro hit for å vinne titler. Det var meningen, sier Høgli.

Positivt

Han ser samtidig noe positivt i at han har fått skynde seg langsomt tilbake i toppform etter bruddet i ryggvirvler i fjor høst.

— Jeg fikk bruke veldig god tid, og det hjalp nok veldig godt på. Det er det gunstige med å ha en bred tropp også. Det er noen som til en hver tid ikke spiller. Man kan ikke sutre av den gang, understreker han.

Fotballprofilen, som er utdannet lærer og som har engasjert seg i samfunnsdebatter ved flere tilfeller, tror derfor på en lang fremtid på fotballbanen.

- Jeg føler fortsatt jeg har en del år igjen , sier 33-åringen.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen vil ikke kommentere dialogen man eventuelt har hatt med Tom Høgli den siste tiden.

— Jeg snakker med folk i TIL hele tiden, men ikke konkret om min situasjon nå, sier Tom Høgli.

Les også

 1. Sesongavslutning i de store ligaene: Her er nordmennene som ligger an til Europa-spill

 2. Høgli i ny kampanje: - Mennesker dør i fotballens navn. Det er helt forferdelig

 3. Solbakken og FCK får kritikk før cupfinalen: - De opptrer arrogant

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. FC København
 3. Tom Høgli