Fotball

Etter 15 kamper lyktes han endelig: Harry Kane brøt forbannelsen

Tottenham beseiret Stefan Johansens Fulham.

SCORET I AUGUST: Harry Kane sørget for 3–1 og Tottenham-seier hjemme mot Fulham. Her gratuleres han av Erik Lamela.
  • Reidar Løfaldli

TOTTENHAM HOTSPUR - FULHAM 3–1

Harry Kane har merkelig nok aldri tidligere scoret et ligamål i august måned. Lørdag ble endelig statistikken brutt for de siste sesongenes storscorer.

Et snaut kvarter før slutt på Wembley fikk Kane ballen servert av innbytter Erik Lamela inne i feltet. Kane tok en skuddfinte og sendte ballen presist inn i lengste hjørne bak Fulham-keeper Fabri til 3–1 for hjemmelaget.

Forbannelsen var over etter 15 kamper og Tottenham fulgte opp seieren mot Newcastle i sesongåpningen med en viktig hjemmeseier mot den nyopprykkede London-rivalen.

– Hvert eneste år har det vært mye snakk om det. Heldigvis klarte jeg å score og vi tok seieren, det er det viktigste, sa Kane til BBC Radio 5 live.

– Det er sånt man ikke kan forklare. Jeg fikk en del sjanser i dag, og alle tenkte sikkert at det kom til å bli som tidligere, innrømmet han.

– Jeg er ikke dum, og skjønner at folk snakker om det, men det er fint å legge den død, en gang for alle, sa en lykkelig 25-åring.

Stefan Johansen fikk snaue 20 minutter som innbytter for Fulham, uten å gjøre seg bemerket.

ENDELIG: Harry Kane kan fjerne litt press fra skuldrene etter sitt første mål for sesongen.
Les også

Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne er ute i tre måneder

Kjør mot Fulham-målet

Tottenham-fansen skulle egentlig ta avskjed med Wembley for denne gang lørdag, men slik ble det ikke. Klubbens nye stadion i Nord-London er ikke klar, og «Spurs» må fortsette med seriekamper på nasjonalarenaen inntil videre.

Hjemmelaget hadde ballen nesten hele tiden før pause og rullet opp angrep etter angrep mot Fulham-forsvaret og keeper Fabri, som fikk en svært travel ettermiddag.

Kane ropte på straffe da han ble spilt fri av Christian Eriksen etter et kvarter. Spissen gikk ned i en duell mot Timothy Fosu-Mensah, men dommer Anthony Taylor lot seg ikke overbevise.

Lucas Moura viste gode takter og fikk to kjempesjanser til å score tidlig i kampen. Først med en heading etter et innlegg fra Ben Davies, deretter da han snappet opp en pasning fra Fulham-forsvaret. Brasilianerens berøring ble imidlertid for dårlig og Fabri fikk frispark i situasjonen.

Fulham kom etterhvert mer inn i kampen, og både Tom Cairney og Jean Michaël Seri hadde gode målsjanser. Hugo Lloris var imidlertid våken ved begge anledninger.

Like før hvilen fikk Moura sin revansje. Brasilianeren curlet sitt skudd vakkert inn bak Fabri og hjemmelaget kunne gå til pause med 1–0-ledelse. Det var 26-åringens første Premier League-scoring.

GLAD: Lucas Moura scoret sitt første Premier League-mål og feiret slik på Wembley.

Avgjorde på slutten

Fulham kom offensivt ut etter hvilen og Aleksandar Mitrovic fikk sendt et skudd i stolpen nesten umiddelbart.

Bare få minutter etterpå skulle det lykkes for serberen. Et innlegg fra venstre fant Ryan Sessegnon på motsatt kant. Han fikk sendt ballen inn i feltet, der en nærmest liggende Mitrovic headet ballen i mål fra kloss hold.

UTLIGNING: Aleksandar Mitrovic setter inn 1–1 for Fulham.
Les også

Slik kan «Ronaldo-effekten» endre italiensk fotball

Hjemmelaget satte inn tidligere Fulham-helt Mousa Dembélé etter en drøy time for å få mer offensivt trøkk. Resten av kampen ble da også et tilnærmet stormløp mot Fulham-målet.

Kane traff tverrliggeren etter et perfekt innlegg fra Eric Dier, og Tottenham nærmet seg kraftig en scoring.

Den kom etter 74 minutter da Kieran Trippier kjørte en tilnærmet reprise på sitt frisparkmål fra semifinalen mot Kroatia i sommerens VM, bare i motsatt hjørne. Et vakkert skudd av Tottenhams høyreback.

Etter det virket Fulham litt slagne, og tre minutter senere avgjorde Kanes første august-scoring kampen definitivt.

Les også

Tidligere Vålerenga-spiller forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubb

Seier for King

Joshua King ble byttet ut like før slutt da Bournemouth tok en imponerende borteseier i Øst-London.

Nordmannen venter fortsatt på sitt første seriemål denne sesongen, men scoringer fra Callum Wilson og Steve Cook sørget for at alle poengene ble med hjem til sørkysten.

Marko Arnautovic hadde gitt «Hammers» ledelsen på straffe i første omgang, men Bournemouth snudde kampen etter pause.

STERK SEIER: Joshua King med et skuddforsøk mot West Ham.
Les også

Slutter som Premier League-dommer med umiddelbar virkning

Skadet «Moi»

Mohamed Elyounoussi har en kjenning bak i låret, og sto over lørdagens kamp mot Everton.

Everton vant 2–1 etter scoringer fra Theo Walcott og Richarlison før pause. Southamptons nyervervelse Danny Ings reduserte i andre omgang, uten at bortelaget kom nærmere.

I det siste oppgjøret som startet klokken 16 lørdag, vant Leicester 2–0 hjemme mot nyopprykkede og hardtsatsende Wolverhampton. Et selvmål fra Matt Doherty og James Maddisons første Leicester-scoring sørget for tre poeng for en presset Leicester-manager Claude Puel.

De helblå rodde seieren i land til tross for at de måtte spille med ti mann i siste halvdel av andre omgang etter at Jamie Vardy ble utvist. Vardy fikk direkte rødt kort for å sette knottene i leggen til Matt Doherty etter 66 minutter.

I tidligkampen lørdag spilte Cardiff og Newcastle uavgjort 0–0.

Les også

Newcastle-spillerens marerittkamp: Gikk nesten 60 minutter uten å treffe på én pasning

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Fulham FC
  4. Stefan Johansen
  5. Harry Kane
  6. Joshua King