Fotball

Stabæk-leder ville betalt Nancy-kompensasjon igjen

Mannen som tok avgjørelsen avviser at utbetalingen til Nancy kan tolkes som innrømmelse av skyld.

sy96eaac.jpg

 • Daniel Røed-Johansen

SANDVIKA (Aftenposten.no): I november 2011 betalte Stabæk 200000 euro, cirka 1,6 millioner kroner, etter et forlik med Nancy.

Av enkelte er det blitt sett på som en innrømmelse av skyld.

Dette avviser Jarl Øverby, som høsten 2011 – etter at overgangssaken sprakk — kom inn som styreleder i Stabæk. Øverby avla sin vitneforklaring i Asker og Bærum Tingrett tirsdag.

Han kom inn i en periode der det virket mer og mer klart at Stabæk ville bli kastet ut av Telenor Arena, noe som igjen ville rive unna store deler av inntektsgrunnlaget til klubben.

- Legge Nancy-ballen død

— Det var én ting som betydde noe, og det var Stabæks fremtid. Dét var hensynet som var viktig for meg å ta. Jeg forsto fort at her måtte det tas grep for å legge ballen med Nancy død. Alle sponsoravtaler ville per definisjon bli terminert etter sesongen ved en utkastelse fra Telenor Arena. Vi måtte komme i posisjon med sponsorene.

- Det var mange innvendinger, men å inngå et kompromiss var altoverskyggende. Ikke å ha tatt det initiativet, og sett hvor lang tid saken er tatt, ville ha vært en vanvittig dum beslutning. Vi kom i hvert fall i dialog med sponsorene med tanke på det neste året. Det var mye rundt klubben da, og vi kunne ikke på toppen av det hatt det gnålebeltet med media som snakket om at vi hadde forrådt Nancy , forteller Øverby.

Han forteller at han selv tok en «generalbeslutning» om å betale kompensasjonen. Den første kontakten med Nancy tokhan via agent Jim Solbakken.

— Det var en klok beslutning, og jeg ville ha gjort det igjen, fastslår Øverby.

Stabæk hadde på det tidspunktet i lang tid vært i en presset arenasituasjon. De hadde før sesongen med et nødskrik fått leie arenaen ut sesongen.

— Du skal ha gått på gange mange lykkepiller for å tro at vi kunne fortsette å være i Telenor Arena den høsten. Det ble en prosess der man kommer nærmere og nærmere det sorte hullet, sier Øverby.

Fikk ikke Stengel-pengene

I forliket med Nancy var det inkludert et punkt der Stabæk frasier seg all kjennskap til at det ble gjort noe galt fra deres side.

— Det var viktig for klubben. Det ville blitt et stort problem om ikke dette var med. Det ville vært en indirekte innrømmelse av skyld ellers, og det ville blitt feil, sier Øverby.

Stabæk fikk ikke utbetalt de 4 millionene fra opsjonsavtalen for Herman Stengel.

I desember 2011 fikk Stabæk et lån på 2 millioner kroner fra Vålerenga.

— At de 4 millionene uteble ble et så stort problem for oss at vi nærmet oss kanten av stupet. Min opplevelse var ar Vålerenga hadde lyst til å gjøre opp, men de turte ikke med mye stridigheter internt. Da var vi under et så kraftig press på likviditetssiden, og det innebar låneavtalen, forklarer Øverby.

Martin Andresen mener det var «uryddig» av VIF ikke å betale for opsjonsavtalen.

— Det var ufint, vi opplevde det som dypt urettferdig. Men det var sånn det var. Vi hadde ikke handlingsrom til å kjøre en prosess for å tvinge frem de 4 millionene, sier Jarl Øverby.

 1. Les også

  – Et smertefullt gjensyn med et menneske i desperasjon

 2. Les også

  Sammenligner Stengel-opsjon med Mikel-saken

 3. Les også

  Aursnes tilbake for å senke Stabæk på ny

 4. Les også

  Går gjerne til Vålerenga

 5. Les også

  Agent Solbakken: - Var tydelig med VIF på at Stengel skulle dit

 6. Les også

  «Dårlig fysikk og over 30 år»

 7. Les også

  Martin Andresen prøvde å hente Stengel tre ganger

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Stabæk Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Martin Andresen prøvde å hente Stengel tre ganger

 2. FOTBALL

  Avviste alle beskyldninger om lovbrudd

 3. SPORT

  Agent Solbakken: - Var tydelig med VIF på at Stengel skulle dit

 4. FOTBALL

  Krevde 7 millioner av Rosenborg - Vålerenga betalte 1 million

 5. FOTBALL

  Disse skal gi svarene

 6. FOTBALL

  – Et smertefullt gjensyn med et menneske i desperasjon