Fotball

Torp frykter ikke dobbelt nedrykk

<p>Carl-Erik Torp rykket ned med Kongsvinger i fjor. Han mener at Brann-troppen er mye bedre enn den han var en del av i KIL.</p>

Brann- Nest-Sotra Carl-Erik Torp
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

– Å si at vi er for gode til å rykke ned blir feil. Men hvis du ber meg sammenligne troppen til Kongsvinger i fjor med årets Brann-stall, vet jeg at nivået her i Brann er mye høyere, sier midtbanespilleren.

Han spilte fra start i Branns elendige generalprøve mot 2.-divisjonslaget Nest-Sotra. Kim Ojo ordnet en tidlig Brann-ledelse på elegant vis, og de fremmøtte i kulden på Nymark så nok for seg at dette skulle bli en aldri så liten plankekjøring.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

Motiveres av bunntips

I stedet scoret Nest-Sotra tre ganger. Allerede har VG tippet Brann på nedrykk, mens TV 2-ekspert Petter Myhre har Brann som nummer 14 av 16 lag. Pessimistene fikk vann på møllen etter det Brann leverte i går, kun seks dager før serieåpningen mot Rosenborg.

– Det er helt i orden at folk dømmer oss nord og ned. Det samme sa jeg da jeg signerte. Jeg visste at Brann er i en tøff situasjon, men for min egen del kan jeg bare si at det er utrolig motiverende og gøy, sier Torp.

– Ser du for deg at det blir en sesong der dere kjemper i bunnen?

– Det jeg vet er at det er umulig å spå hvordan det vil gå i eliteserien, for det er så jevnt. Men sammenligner jeg Brann-troppen med Kongsvingers i fjor, er jeg ikke bekymret. Kongsvinger var dessuten nær ved å berge plassen. Nå bare gleder jeg meg noe sykt til det virkelig gjelder. Etter å ha tapt 1-3 mot Nest-Sotra er alle litt pinlig berørt, så Rosenborg-kampen kan ikke komme kjapt nok, sier Torp.

INGEN DRØMMEDEBUT: Nykommeren Nicolas Mezquida kom inn på stillingen 1-1 ved halv tid. Uruguayaneren viste prov på hurtighet og bra teknikk. (Foto: Rune Nielsen)

– RBK biter ikke negler...

Brann hadde ballen mye i går, men det ble altfor tafatt og lite kreativt. Nest-Sotra derimot var dødelig effektive. Og i tillegg til de tre målene hadde Nest også et forsøk i tverrligger. Så nær kom ikke Brann.

Trener Rune Skarsfjord ble omkranset av mediene etter det pinlige resultatet. Han svarte med galgenhumor.

– Jeg tror ikke det er noen i Trondheim som biter negler etter denne kampen ¿

Skarsfjord mente at 3-1 ga et feil bilde av kampen.

– Nest-Sotra vant fortjent, de, men resultatet var flatterende. De hadde vel fire sjanser og scoret på tre av dem. For vår egen del hadde vi vel 20-25 gode avslutningsmuligheter, og scoret ett, sukker Skarsfjord.

3-1 ble det uansett, og det var ikke dét et ungt Brann-mannskap trengte i generalprøven.

– Jeg tror nok at hodene våre var innstilt på søndag og Rosenborg. Litt min feil at jeg satte opp en kamp mot et 2.-divisjonslag seks dager før seriestart, men vi trengte en gjennomkjøring, sier Skarsfjord.

– Dere blir dømt nord og ned av mange nå – har folk grunn til å være bekymret?

– Vi fikk det verst tenkelige resultatet i dag, men jeg ligger i hvert fall ikke søvnløs etter denne kampen. Det vil stille til start en hvassere gjeng mot Rosenborg søndag, det er jeg hundre prosent sikker på. Hodene må være med, og det var de ikke i dag, sier Brann-treneren.

Statistikksenter Eliteserien:

– Alle kan rykke ned

Erik Mjelde kunne fått en bedre start på sin kapteinstid. Han svarer slik på spørsmålet om han tror Brann kan rykke ned:

– Alle lag i eliteserien kan rykke ned. Jeg har vært med og kjempet i bunnen før, og vet at det eneste som hjelper er at vi står sammen og kjemper for hvert bidige poeng, sier Mjelde.

– Men samtidig som jeg forstår at enkelte blir bekymret, vet jeg at det bor så vanvittig mye mer i dette laget, sier kapteinen.

Det første skikkelige svaret får vi på Stadion søndag. Da er lokal 2. divisjon byttet ut med den regjerende seriemesteren fra Trøndelag.

Les også

 1. Tidligere ballgutt senket Brann

 2. Nær bunnivå med toppet lag

 3. Brann-kaptein skjønner at folk frykter nedrykk

 4. - Tror ikke noen iTrondheim biter negler

 5. DODDO-BLOGGEN: På vei mot undergangen?

 6. Skrekkelig generalprøve for Brann

Les mer om

 1. Forsesong