Koster 900.000 å sparke Rekdal

<p>Dersom Aalesund skal kvitte seg med Kjetil Rekdal, vil det koste klubben om lag 900.000 kroner.</p>

skien 20121111.Ålesund trener Kjetil Rekdal under eliteseriekampen mellom Odd Grenland og Ålesund på Skagerak arena i Skien Søndag kveld.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Sunnmørsposten vet at det er nedfelt i Rekdals kontrakt at han skal ha en halv årslønn som kompensasjon dersom AaFK på et tidspunkt velger å sparke ham. Det tilsvarer rundt 900.000 kroner.

– Detaljene i min kontrakt vil jeg ikke legge fram. Men det jeg kan si – og det tror jeg at jeg har sagt før – er at mine kontrakter alltid belønner gode resultater. Da sitter klubben på en trygghet om at jeg ikke kan sitte og berike meg om jeg ikke funker, sier han.

Rekdal kan imidlertid bekrefte at formalitetene rundt en eventuell sparking er avklart.

– Det er det. Jeg tror det er viktig å klarere slike ting på forhånd. Det kan være greit å ha et scenario a og et scenario b, sier Rekdal.

Full evaluering

Aalesund-trenerens kontrakt går ut etter neste års sesong, men både klubben og Rekdal er enig i at det er flere ting som må ryddes opp før 2013-sesongen.

AaFK har varslet en større sesongevaluering ved sesongslutt. Henrik Hoff håper denne skal være klar rundt månedsskiftet, og før den tid ønsker han ikke å uttale seg om bråket som pågår i klubben.

I den evalueringen skal både spillere, trenere og administrasjon få sagt sin mening om hverandre. For at folk ikke skal være redd for å si sin oppriktige mening er evalueringen anonym.

Ingen i Aalesund ønsker å uttale seg om de tror Kjetil Rekdal kan snu stemningen som er i klubben om dagen, men Sunnmørsposten vet at spillernes evaluering vil bety mye.

Selv er Kjetil Rekdal innstilt på å komme fram til et felles opplegg som skal få tilbake optimismen i klubben. Rekdal er klar på at bråket de siste dagene ikke handler om hans jobb.

– Jeg mener det fortsatt er et kjempepotensial i dette AaFK-laget. Hadde jeg ikke hatt tro på det, så hadde jeg gitt meg. Da hadde jeg sagt at dette ikke var vits i, sier Rekdal.

Ingen landslagsklausul

Kjetil Rekdal har ikke lagt skjul på at han drømmer om å overta det norske landslaget etter Egil «Drillo» Olsen. Men AaFK-treneren avkrefter ryktene om at det skal finnes en klausul om dette i kontrakten hans.

– Det er ingen klausuler i kontrakten min, fastslår AaFK-treneren.

Hans fokus er i stedet på 2013-sesongen som AaFK-trener.

– Det blir egentlig feil av meg å svare på spørsmål om kontrakten min. Dere får spekulere i det dere vil, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk