Fotball

Drømmer om bronse

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=258443&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258444" target="_blank">Bodø/Glimt — Godset 3-2:</a></strong> Bodø/Glimt avsluttet med seier i siste hjemmekamp. Nå drømmer Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen om bronse.</p>

BODØ 20081026:Glimt jubel etter 3-2 seier i eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Strømsgodset på Aspmyra stadion søndag kveld.Foto: Robin Stangeland / SCANPIX
 • Stefan Revang

For med Glimt på sjetteplass à poeng med Rosenborg og Viking, og bare to poeng bak Tromsø som i dag innehar bronseplassen, har Kåre Ingebrigtsen tro på medalje.

— Det er ikke noe vi går rundt og tenker på, men nå skal vi avslutte med en god kamp på Lerkendal og forhåpentligvis tar vi med oss tre poeng derfra, sier en offensiv Glimt-trener.

Svak før pause

Bodø/Glimt leverte en svak førsteomgang på Aspmyra. Til tross for at de var det førende laget i innledningen, var det var bortelaget fra Drammen som tok føringen. En stygg misforståelse av estlenderne Alo Bärengrub og keeper Pavel Londak sørget for at David Nielsen enkelt kunne trille inn 0-1. Dette resultatet ble også stående vel halvtid.

- Vi ble enige om å prestere bedre enn hva vi gjorde før pause. Vi visste at vi ble og score og vi hadde også tro på at vi skulle gå utpå å snu matchen, sier 42-åringen.

Etter pause var det et helt annet hjemmelag som kom på banen. Bare syv minutter ut i andre omgang var utligningen et faktum. Et hjørnespark ble svingt inn av kaptein Jan-Derek Sørensen. På bakre stolpe dukket Trond Olsen opp og stanget ballen kontant bak den utleide Rosenborg-keeperen, Espen Johnsen.

Kontroversielt straffespark

Kvarteret senere fikk nordlendingene et kontroversielt straffespark, etter at Thomas Rønning ble felt av Joel Riddez. Straffe eller ikke, Jan-Derek Sørensen var sikker fra 11-meteren og sendte hjemmelaget i føringen. Bare syv minutter senere sendte Trond Olsen, Glimt opp i en tomålsledelse, etter en avslutning fra kloss hold. Dette var venstrekantens andre scoring for kvelden noe som han selv var svært godt fornøyd med.

— Det var utrolig godt å score to mål i dag. Jeg føler det som en slags revansj etter at jeg bommer på et par opplagte muligheter i første omgang, utdyper Olsen.

Like før slutt satte David Nielsen inn sitt andre for dagen, men han kunne ikke hindre at poengene ble igjen i Bodø.

- De gjør en svært god kamp og det er helt klart et godt hjemmelag vi møter her, sier Nielsen.

- Vinner fortjent

— Alt i alt gjør vi en god match og jeg tror publikum satte stor pris på at vi avslutter med tre poeng her hjemme. Nå skal vi ned til Trondheim og kjempe om tre poeng og en god plassering.

Godset-trener Ronny Deila var heller ikke i tvil om hvem som var det beste laget på Aspmyra i dagens kamp.

- Bodø/Glimt var bedre enn oss i dag og alt i alt så vinner de fortjent, avrunder Deila.

 1. Les også

  - Stiller med topp mannskap

 2. Les også

  - Vi har alt å vinne

 3. Les også

  - Trenger forsterkninger

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Washington Post: Joe Biden ble briefet om Putins krigsplaner allerede i oktober 2021

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5