Fotball

Trengte 39 sekunder på å score mot Molde etter 35 dager ute

Pål André Helland scoret og slo tunnel på Vegard Forren i samme slengen da Rosenborg vant toppkampen.

Pål André Hellands vårsesong har vært av det virkelig frustrerende slaget. Etter en litt tung innledning var 26-åringen virkelig i ferd med å finne formen.

Les også

Børsen: Var Christian Gytkjær egentlig banens beste?

Så måtte han gi seg under oppvarmingen foran bortekampen mot Sogndal da han kjente at lysken trøblet. Han skulle være føre var, men har ikke vært å se på banen under eliteseriekamp siden.

Rosenborgs 3-1-seier over Molde betyr at trønderne har åtte poengs luke til Ole Gunnar Solskjærs lag i sommerpausen.

Dermed hadde det gått hele 35 dager uten eliteseriefotball fra Hellands siste opptreden, hjemme mot Viking 24. april, til lørdagens storkamp mot Molde på Lerkendal.

Les også

Direktesending rett etter kampslutt: Rosenborg-Molde

Og hvilken retur det ble. Helland-mål, Rosenborg-seier og åtte poeng stor luke ned til Molde når EM-pausen starter. Det blir ikke stort bedre enn det sett med Rosenborg-øyne.

Luke på Forren

39 sekunder var spilt da 1-0 lå klistret i nettet. Rosenborg festet grepet umiddelbart, og Fredrik Midtsjø fant Pål André Helland med en lekker liten stikker. Høyrevingen, som har vært ute en god stund, la ballen til rette for avslutning med venstrelabben.

Les også

Video: Her senker Gytkjær tittelutfordrer Molde

Fra hjørnet av femmeteren satte RBK-yndlingen ballen trygt, sikkert og kontrollert i mål helt nede ved stolperoten. Og som en liten ekstra topping på pizzaen; skuddet gikk mellom beina på Moldes Vegard Forren før den føk i nettet.

Offside-scoring

Det var i det hele tatt Rosenborg som eide åpningen på Lerkendal. Christian Gytkjær og Anders Konradsen fikk hver sin ålreite mulighet før ti minutter var spilt

Molde er selvsagt ikke noe dårlig lag, og hadde ingen planer om å gi seg fullstendig uten kamp. Etter 18 minutter fikk bortelaget frispark ute til høyre. Rosenborg slet med å få klarert ordentlig, og Molde klarte å etablere et press. Plutselig sto Mohamed Elyounoussi der ballen havnet i feltet etter en stuss fra Ruben Gabrielsen. Molde-vingen kippet med høyrelabben, og sendte ballen i en bue over en utrusende André Hansen og i mål.

TV-bildene viste imidlertid at det ikke alltid hjelper med et seks mann stort dommerteam heller. Elyounoussi var en god meter i offside da ballen gikk fra hodet til Gabrielsen.

Gytkjær-dobbel

Slikt er det umulig å dvele lenge ved dersom planen er å vinne fotballkamper, og mindre enn ti minutter senere var Rosenborg igjen i føringen.

Christian Gytkjær fikk føre ballen i noen meter utenfor Molde-feltet. Et lekent veggspill med Gudmundur Thorarinsson sendte dansken gjennom – og alene med Ethan Horvath var Gytkjær iskald. Med innsiden av høyrefoten satte han ballen i det lengste hjørnet til 2-1 – og enorm jubel på Lerkendal.

– Fantastisk å score to mål. Dette var en viktig kamp , sa Gytkjær til TV 2 etter kampen.

Like etter trodde Molde at de hadde utlignet til 2-2 da Fredrik Gulbrandsen fikk nettkjenning. Men scoringen ble annullert fordi en offsideplassert Per Egil Flo rimelig tydelig forstyrret André Hansen.

Så – på overtid av den første omgangen – skulle Alex Gersbach vise litt av sin klasse. Den unge venstrebacken mottok ballen litt inne på Moldes halvdel. Han kombinerte flott med Thorarinsson, og – selv om han nær ble dyttet opp på tribunen av Fredrik Gulbrandsen – tok seg forbi Molde-back Toivio og inn i feltet. Der la han strålende på tvers i feltet til Gytkjær, som viste målscorertakter nok en gang og satte ballen opp i nettaket til 3-1. — Rosenborg har vært bedre enn oss i år, de har noe på gang. Men vi gir ikke opp gullkampen helt ennå. Vi skal spille en heidundrendes høstsesong, så får vi se hvor mange poeng vi får. Men vi kan ikke tenke på hva Rosenborg gjør, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2. ## Gode muligheter

Rosenborg startet best også etter pause. I en fartsfylt kamp ble Gytkjær spilt gjennom og avsluttet utenfor fra skrått hold. Deretter var det Helland som skar inn fra høyre og avsluttet utenfor den motsatte stolpen. Før Helland lekte med Flo, la strålende inn foran mål – der Gytkjær stanget ballen i føttene på Horvath. Alt i løpet av de første seks minuttene.

Molde var slett ikke ufarlige, men maktet likevel ikke komme til de helt store sjansene.

Midtsjø ble stemplet

Et knapt kvarter ut i omgangen tente det virkelig til på Lerkendal. Moldes Fredrik Aursnes kom altfor sent inn i en duell, og stemplet Fredrik Midtsjø stygt.

Sistnevnte så ut til å få et overtråkk i duellen, og måtte byttes ut.

Rosenborg beholdt rimelig god kontroll på kampen, uten at noen av lagene var sylkvasse foran kassen det neste kvarteret. 16 minutter før slutt var det også sluttløpt for Helland, som ble erstattet av Johan Lædre Bjørdal mens Jørgen Skjelvik ble dyttet opp som venstrekant. Ikke akkurat gode nyheter for Riku Riski og Elbasan Rashani på RBK-benken.

Ingen sluttspurt

Like etter kunne Mike Jensen avgjort kampen da han fikk ballen på knappe ti meter. Han slet litt med å stokke føttene, men fikk avsluttet. Ballen traff stolpen, før returen rant ut i ingenting.

Rosenborg slapp seg ikke nedpå, og beholdt det aggressive presset på Molde-spillerne da bortelaget hadde ballen. Dermed maktet heller ikke Ole Gunnar Solskjærs menn å sette inn noe som lignet en sluttspurt på Lerkendal.

Det endte 3-1 til Rosenborg over Molde, og nå er luken til rivalen på hele åtte poeng. Det blir vrient for Molde å gjøre noe med i løpet av høstsesongen.

Les også

 1. Her er Brutterns menn mot Molde

 2. Politiet har gitt to RBK-supportere besøksforbud

 3. Høgmo håper norsk herrefotball snart får sin Ada Hegerberg

 4. Dorsin hadde skrevet under for Cluj – så kom tilbudet fra Roma

 5. Molde er yngst i eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Molde FK