Trendanalytiker: - Rooney kan fjerne noe av tabuet

<p>Manchester United-stjernens nye sveis kan være holdningsendrende, mener trendanalytiker. Også hårtransplantasjonsbransjen har allerede merket en liten Wayne Rooney-effekt.</p>

Manchester United's Wayne Rooney reacts after their Champions League final soccer match defeat to Barcelona at Wembley Stadium in London May 28, 2011.         REUTERS/Darren Staples (BRITAIN  - Tags: HEADSHOT SPORT SOCCER)

(Aftenposten.no/Aftenbladet.no): Wayne Rooneys nye sveis har fått mye oppmerksomhet. 25-åringen har lenge slitt med hårtap, og valgte nylig å gjennomgå en hårtransplantasjon for å pynte på hårpryden.

Paal Fure er trendanalytiker og byråleder i kommunikasjonsselskapet Isobar. Han tror Rooney kan bidra til å fjerne noe av det tabuet hårtap er for menn.

— Hårtap er blant mennenes tabu, og dette kan være med på å fjerne noe av dette taubet. Det kan være holdningsendrende, men om det får noen dramatisk kortsiktig effekt i den forstand at menn løper til hårklinikkene, gjenstår å se , sier Fure.

Reklame?

Han sammenligner hårtransplantasjon for menn med plastisk kirurgi for kvinner.

— Wayne Rooney er en av verdens mest kjente personer, og dette kan sammenlignes med at kjente kvinner har legitimert plastisk kirurgi.

Statistikksenter Premier League:

Fure tror at et firma kan stå bak for å utnytte kjendiseffekten.

— Det ville ikke overraske meg om et eller annet firma står bak dette.

Kjendisfikserte kunder

Bente Catharina Gabrielsen i Christiania Park Hårklinikk i Oslo, et firma som foretar hårtransplantasjoner, sier at hun har fått med seg Wayne Rooneys forvandling.

- Hvilken effekt tror du dette har for bransjen?

— Jeg håper det har en effekt, men kan jo ikke vite det. Uansett er folk opptatt av hva kjendisene gjør, sier hun .

Gabrielsen mener Manchester United-spilleren er modig som tør å snakke om transplantasjonen.

— Jeg vet om kjendiser som har gjort dette, men ikke fortalt om det i samme grad. Mange ringer oss og henviser til kjente personer, og jeg har allerede fått en e-post som nevner Wayne Rooney, sier hun.

Rooney skrev på Twitter i helgen at han har besøkt en klinikk i London som har hjulpet ham med å få tilbake noe av sin heller skrale hårmanke.

– Bare for å bekrefte til alle dem som følger meg på twitter, jeg har tatt en hårtransplantasjon. Jeg var i ferd med å bli skallet i en alder av 25, og hvorfor ikke? Jeg er storfornøyd med resultatet.