Fotball

Carew: - Jeg var skeptisk etter 7. mars 2010

Den dagen ble Yngve Hallén ansatt som fotballpresident.

FYRER LØS PÅ TWITTER: John Carew.
  • Glenn Frode Thorkildsen
SINT PÅ NFF: Ola By Rise.

Reaksjonene strømmer på i Fotball-Norge etter at Egil "Drillo" Olsen snakket ut om sin avskjed som norsk landslagstrener.

John Carew har 91 landskamper for Norge, de aller fleste før Yngve Hallén ble ansatt som fotballpresident etter Sondre Kåfjord 7. mars 2010. Skal vi tro Carew, skjønte han allerede da at det ville medføre problemer. Han skriver på sin Twitter-konto:

"Jeg var alltid skeptisk til nye fjes i landslagsmiljøet (ikke spillere). Men var skeptisk etter 7. mars 2010. Jeg kjenner lusa på gangen."

Videre skriver den tidligere landslagsspissen:

"Mannen som har brakt Fotball-Norge mest glede blir den første norske landslagssjefen som får sparken. Bare å gratulere ledelsen. Kunne de ikke holdt ut med Roger i to kamper til?"

— De pynter på saken

Ola By Rise var Egil Olsens assistent. Også By Rise fikk sparken, og i likhet med Drillo er han ikke nådig overfor NFF-toppene:

— Det jeg liker aller minst er toppledernes åpenbare forsøk på å pynte på saken i ettertid. Selv på landslagsnivå kuttes det svinger når handlingsiveren hos fotballedere blir stor. Denne type personalbehandling vil ikke bli akseptert noe annet sted i samfunnet. Det bør bekymre hele norsk fotball. Her bør det ikke glattes over, men gjøres grundige evalueringer over prosessen som har foregått. Også maktkamper må følge visse spilleregler, sier By Rise til NRK.

Andre reaksjoner på Twitter

Fotballekspert Lars Tjærnås var Drillos assistent da London-laget Wimbledon var i Premier League. Han skriver følgende:

"Som trener har du 100 % tillit helt til du har 0 %. Så enkelt. Når NFF ber Drillo vurdere å gå av har han ingen av delene. Uverdig!"

Fotballkommentator Per-Jarle Heggelund melder følgende:

"For en nordmann i utlandet så fremstår NFF som et sirkus. Maktkamp, uverdig for Drillo, sprettballer, klovner og 0-3 i ræva. Rydd manesjen."

Fotballekspert Joacim Jonsson sender et aldri så lite stikk i retning norsk fotball:

"Drillo-sortien er helt vanlig praksis i norsk fotball. Fleste avgjørende tunge beslutninger tas på styrerom der sportskompetansen er begrenset."

Les også

  1. Drillo skjeller ut fotballtoppene

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball