Fotball

Bendtner får ikke trene med lagkameratene – slik svarer han på kritikken

… og nå er dansken kanskje på vei tilbake til Premier League.

Nicklas Bendtner får kjeft fra egen trener etter at han kom tilbake fra ferie i for dårlig form.
  • Fredrik Saltbones

Wolfsburgs danske stjernespiss Nicklas Bendtner (27) er nok en gang i trøbbel.

Dansken kom tilbake til Tyskland etter juleferien i altfor dårlig form, og nå får han ikke engang trene sammen med resten av lagkameratene i Wolfsburg.

Den tyske Bundesliga-klubben er for tiden på treningsleir i Portugal. Der må Bendtner drive med løpetrening mens lagkameratene spiller fotball. Rett og slett fordi danskens form er altfor dårlig. Det skriver den tyske tabloidavisen Bild.

Treneren: — Ikke fornøyd med Bendtner

27-åringens treningsinnsats i ferien har tydeligvis vært under enhver kritikk, og Wolfsburgs hovedtrener, Dieter Hecking, legger ikke skjul på at han er misfornøyd.

  • Danskene våknet til helsvart forside: - Det er dypt deprimerende
Steve McLarens Newcastle sliter i bunnen av Premier League. Ifølge Bild vil de hente Nicklas Bendtner fra Wolfsburg.

– Vi la en plan for hvordan spillerne skulle trene i ferien og den skulle følges hundre prosent. I likhet med Julian (Draxler) er vi ikke fornøyd den formen Nicklas kom til treningsleiren med. I sånne tilfeller er det ikke unormalt at spillerne må drive med den type trening (løpetrening, journ.anm). Det er ikke noen form for trakassering, og Nicklas takler dette profesjonelt, sier Dieter Hecking til Bild.De fire siste fotballtreningene i Portugal har Bendtner måtte finne seg i å drive med løpetrening, sammen med Olli Mutschler, som er en av klubbens fysiske trenere.

Bild: Bendtner på vei til Premier League

Nevnte Julian Draxler har også blitt ”straffet” på samme måte som Bendtner, men den tyske stjernen har kun måttet gjøre det på to treningsøkter.

Danske Bendtner, som også i fjor sommer kom tilbake fra ferien i for dårlig form, ser ut til å ta utfordringen på strak arm. På Instagram har 27-åringen lagt ut et bilde av seg selv i bar overkropp og teksten: ”En ny løpetur på morgenen er unnagjort. Jeg blir bare sterkere. Dette er bare bilderammen, ikke det endelige portrettet.”

Saken fortsetter under Instagram-bildet:

Bendtner ble kjøpt av Arsenal som 16-åring i 2004 og spilte til sammen 108 seriekamper og scoret 24 seriemål for London-klubben.

Tiden etter Arsenal-karrièren har på ingen måte vært en suksessfull, og heller ikke i Wolfsburg har han lyktes.

Nå skal den tyske klubben være klar for å kvitte seg med Bendtner. Ifølge Bild kan Premier League-bunnlaget Newcastle bli danskens neste arbeidsgiver.

Bendtner: – Situasjonen er uholdbar

Spissen har kun spilt i 10 av 27 kamper i Bundesliga denne sesongen.

Selv sa 27-åringen dette om situasjonen til den danske avisen BT tidligere i januar:

– Jeg har ikke tatt farvel med lagkameratene. Jeg spiller for Wolfsburg og er innstilt på å jobbe på videre der. Men situasjonen er uten tvil uholdbar, og jeg er på ingen måte fornøyd. Men så lenge jeg har kontrakt med Wolfsburg (han har halvannet år igjen, journ.anm), så respekterer jeg den.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her:

Les også

  1. Ekspert refser Manchester United: - Ikke i nærheten av det de var

  2. Danskene våknet til helsvart forside: - Det er dypt deprimerende

  3. Zlatan i seiersrus: - Jeg pensjonerte hele Danmark!

  4. Her håner dansk avis egen stjerne etter Zlatan-stikk

  5. Danmark og Sverige samlet i sinne mot UEFA

Les mer om

  1. Internasjonal fotball