Suárez scoret og ordnet uavgjort mot Brasil i comebacket

Tilbake for landslaget ett år og ni måneder etter biteskandalen i VM.

BRASIL — URUGUAY 2-2

Luis Suárez har sonet ferdig etter biteepisoden fra VM i 2014, der han ble utestengt i ni kamper etter å ha bitt italieneren Giorgio Chiellini.

Han var tilbake i VM-kvalifiseringskampen mot Brasil fredag, og takket være Barcelona-spilleren endte kampen uavgjort for Uruguay, selv om brasilianerne kom foran med 2-0 i første omgang.

Giorgio Chiellini reagerte kraftig da Luis Suárez bet ham i skulderen under VM i Brasil for snart to år siden.

Douglas Costa ga 1-0 allerede etter 39 sekunders spill, mens Renato Augusto doblet ledelsen etter 24 minutter. Da var det Neymar som la pasningen som førte til målet.

  • Se Suárez-scoringen øverst i artikkelen!

Brasil dominerte

Brasilianerne dominerte kampen i første omgang, men klarte likevel ikke å forhindre en uruguayansk redusering etter halvtimen spilt. Edinson Cavani satte ballen knallhardt i nettet fra under ti meters hold.

Les også

Landslagssjefens spøk vekker avsky: – De vakre damene er velkomne, ikke de stygge

Slik så skulderen til Giorgio Chiellini ut etter at Luis Suarez bet italieneren i den siste gruppespillkampen mellom Italia og Uruguay.

I annen omgang var det helt klart Uruguay som viste seg som det mest sultne av de to lagene. Kampen byttet litt karakter, og da David Luiz slapp den tette markeringen av Suárez, benyttet Barcelona-angriperen sjansen og skjøt fra skrått hold. Brasil-keeper Alisson fikk ei hand på ballen, mens klarte ikke å slå den unna.

– Som alltid viste vi karakter og styrke i denne kampen, sa Suárez. Det var imponerende at uruguayanerne kom tilbake etter å ha ligget under 0-2. ## Trodde på seier

Luis Suárez scoret 2-2-målet mot Brasil og sørget dermed for at kampen endte uavgjort.

– Jeg trodde fullt og helt på seier da vi gikk opp til 2-0, men vi slapp dem inn i kampen igjen. Da de scoret, tettet de igjen bakover og spilte på kontringer, sa brasilianeren Renato Augusto etter kampen.

Resultatet gjør at Uruguay ligger på annenplass i den ti lag store søramerikanske kvalifiseringen. Ecuador leder med 13 poeng, tre poeng mer enn Uruguay. Brasil på tredjeplass har åtte poeng. Det er de fire beste lagene i kvalifiseringen som automatisk går til VM i Russland om to år. (©NTB)