Fotball

Her er mannen som kan knuse Norges EM-drøm

– Bare kult om Berbatov gjør comeback, sier norsk landslagsspiller.

Dimitar Berbatov sluttet på landslaget for fire år siden. Den nye landslagssjefen vil forsøke å overtale ham om å komme tilbake.
  • Roar Lyngøy

Dimitar Berbatov ga seg på det bulgarske landslaget i 2010. Da hadde han scoret 48 mål på 74 landskamper.

Nå kan den 33 år gamle Monaco-spissen gjøre comeback for Bulgaria. I hvert fall hvis den nye landslagssjefen får viljen sin.

– Jeg ønsker å snakke med ham, så får vi se hva som skjer, sier Ivajlo Petev ifølge BBC.

Høgli: – En artist

Han ble utnevnt til ny landslagssjef denne uken. Bulgaria er som kjent i Norges EM-kvalikgruppe. Norge har 3. plassen som gir kvalik, mens Bulgaria følger på plassen bak.

Norge slo Bulgaria 2-1 på Ullevaal. I september møtes lagene i Bulgaria.

– Det er bare kult om Berbatov gjør comeback på landslaget. Han er en klassespiller og en artist. Det vil sette en ekstra spiss på gruppen og det som kanskje er kampen om 3. plassen, sier Tom Høgli til Bergens Tidende.

I verste fall kan Berbatov bli tungen på vektskålen som gjør at Norge ikke kommer til EM.

– Såpass tro må vi ha på oss selv at vi ikke tror at Bulgaria vil stikke fra oss på grunn av Berbatov, sier Høgli.

Berbatov har tidligere spilt for klubber som Tottenham, Manchester United og Fulham. Denne sesongen har han scoret fem mål på 12 seriekamper for Monaco, og hjulpet klubben videre i Champions League.

Ny landslagssjef

Ivajlo Petev har altså fått jobben som Bulgarias nye landslagssjef. Forgjenger Ljuboslav Penev fikk nylig sparken, blant annet etter tapet for Norge i EM-kvalifiseringen.

Petev har tidligere vært trener i den bulgarske klubben Ludogorets, der han vant to ligagull og den bulgarske cupen. Siden har han trent Levski Sofia og den kypriotiske klubben AEL Limassol. 39-åringen har skrevet treårskontrakt med det bulgarske fotballforbundet.

Etter å ha åpnet med seier mot Aserbajdsjan, fortsatte Bulgaria med tap for Kroatia og Norge, før et pinlig uavgjortresultat mot lille Malta. Det kostet Penev jobben.

Les også

  1. Høgmos menn nummer 67 i verden

  2. NFF går for løver på landslagsdrakten: - Kongen smilte da han så den

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Tom Høgli
  3. Bulgarias herrelandslag fotball