Herlovsen scorer alltid mot Stabæk

Isabel Herlovsen ser «rødt» når det er blått på andre banehalvdel. LSK-spissen er blitt en liten Stabæk-dødare.

Isabell Herlovsen scoret mot Stabæk - igjen.

LILLESTRØM-STABÆK 1-0

LILLESTRØM (aftenposten.no): — Jeg vet ikke hva det kommer av, men jeg har scoret en del mot Stabæk, sier matchvinner Isabell Herlovsen etter 1-0 over Stabæk i seriepremieren. Søndag kveld scoret hun i tredje kamp på rad mot erkerivalen.

— Jeg scoret ikke i 1-1-kampen på Nadderud, men jeg scoret ett da vi slo dem 3-0 i seriefinalen og to eller tre da vi slo dem i kvartfinalen, oppsummerer Herlovsen, som i likhet med de andre aktørene ble overvåket av landslagstrener Even Pellerud.

— En god kamp av begge lag, konkluderte Pellerud, som i alle fall fikk se at Herlovsen har scoringsteften intakt. Hun hadde to sjanser og satte den ene.

I fjor avgjorde Lillestrøm serien i aller siste serierunde hjemme mot et skadeskutt Stabæk i LSK-hallen. Seriestarten i år ble en ny styrkedemonstrasjon av de gule og sorte. Men Stabæk har noen ess i ermet. Til sommeren kommer Ingvild Stensland og Ingvild Isaksen tilbake etter korsbåndskader. På den annen side har Stabæk mistet toppscorer Elise Thorsnes til Avaldsnes, som er spådd å bli laget som skal utfordre LSK og Stabæk om gullet.

Les også

Ørn-treneren: - Ett kvarter ødelegger hele matchen

Les også

Elida (19) takker pappa for Toppseriedrømmen

Les også

16-åring scoret da Klepp banket Vålerenga i seriepremieren

Herlovsen ikke fornøyd

— Vi var tidvis bra, men jeg syns vi bør opp flere hakk før vi kan være fornøyd. Blant annet må vi greie å holde trykket bedre, sier jenta som scoret 15 seriemål i fjor.

— Jeg håper det blir mer i år. Men i denne kampen fikk jeg bare to sjanser.

— Motstander Stabæk?

— Jeg syns de var bedre enn i fjor, men at nesten alle hoder oss som seriefavoritt er et press vi får tåle, mener Herlovsen.

Utnyttet Stabæk-tabbe

LSK møtte et Stabæk-lag som gikk forsiktig ut. Hensikten var å ta vare på de kontringsmulighetene som kom, men når muligheten bød seg fikk bæringene ofte for lite folk med fremover.

Heller ikke hjemmelaget ville risikere for mye i LSK-hallen, og det hadde knapt vært en målsjanse før Isabell Herlovsen dundret ballen over fra kort hold på hel volley etter 26 minutter.

Tre minutter før pause fikk samme spiller sjansen på nytt etter at Lene Mykjåland stjal ballen fra Trine Rønning. Herlovsen fikk innlegget uten å bli forstyrret nevneverdig og scoret sikkert på landslagskeeper Ingrid Hjelmseth.

Kunne ikke straffereglene

Ti minutter ut i annen omgang kunne Stabæk ha utlignet. Stine Reinås kom på blank goal langt inne i feltet, men LSK-keeper Gudbjörg Gunnarsdottis reddet glimrende.

Syv minutter før slutt fikk Stabæk en ny sjanse til utligning da Cathrine Dekkerhus ble felt. Hun tok selv straffesparket, satte det i stangen, tok returen og scoret. Men det er ikke lov. Bare når returen kommer fra keeper kan samme spiller score på retur.

— Den regelen hadde jeg ikke hørt om, sier Dekkerhus, som vel heller ikke hadde fått den riktige forklaringen etterpå

— Jeg brukte to touch på ballen, men jeg hadde bare lov til ett.

Om Stabæk oppsummerte Dekkerhus slik:

— Vi var ikke på vårt beste. Defensivt var det bra, men offensivt har vi mer å gå på. Vi må blant annet bli mer nøyaktig med oppspillene. Men vi møtte et godt lag, som har klassespillere på alle plasser. LSK viste hvorfor de er favoritter til seriegullet, sier Dekkerhus.