Fotball

Giroud sendte Arsenal til kvartfinale mot sjanseløse Middlesbrough

To mål på like mange minutter signert Olivier Giroud sendt tittelforsvarer Arsenal til kvartfinale i FA-cupen søndag. Middlesbrough var sjanseløse i London.

Arsenals Olivier Giroud er i strålende form om dagen. Søndag scoret han begge målene i 2-0-seieren over Middlesbrough i FA-cupen.

Franske Giroud har vært i meget god form den siste tiden og fortsatte storspillet på hjemmebane søndag. Snaue halvtimen var spilt da venstreback Kieran Gibbs kom fram og fant Giroud inne i feltet. Arsenal-spissen kunne enkelt trille inn 1-0 for vertene.

To minutter senere var det duket for ny scoring. Et hjørnespark fra Alexis Sánchez havnet hos Giroud, som doblet ledelsen med en strålende volley.

– Vi hadde en god dag, men Middlesbrough er også et godt lag. Olivier var veldig skarp. Han har gjort store framskritt sammenlignet med den spilleren han var da han kom hit, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til BBC.

– Vi kontrollerte kampen. De hadde én sjanse, men jeg er fornøyd med måten vi angrep på og måten vi holdt fokuset på defensivt, tilføyde franskmannen.

Spolerte sjanser

Det var i det hele tatt liten tvil om hvor seieren ville havne i London. Arsenal styrte kampen fra start til slutt og skapte nærmest det som var av store sjanser.

Danny Welbeck, Mesut Özil, Alexis Sánchez, Theo Walcott og nevnte Gibbs kunne alle havnet på scoringslista, men maktet ikke å overliste Boro-keeper Tomás Mejías.

Middlesbroughs største sjanse fikk spissen Kike da han headet i stolpen på overtid.

I form

Arsène Wenger kunne uansett glede seg over at hans lag synes å fyre på alle sylinderne når sesongen beveger seg inn i en avgjørende fase.

London-laget er regjerende FA-cupmester og blant de store favorittene til å vinne pokalen også i år.

Viktige Alexis Sánchez måtte forlate banen med skade i ligakampen mot Leicester sist, men var tilbake for fullt søndag. (©NTB)

Les også

  1. Endelig seier for Aston Villa

  2. Cupeventyret fortsetter for Bradford

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. FA-cupen
  3. Arsenal FC
  4. Middlesbrough FC