Fotball

Liverpool-manager «veldig stolt» etter tap mot Real Madrid

Liverpool sparte nøkkelspillere og ligger dårlig an i kampen om avansement i Champions League.

svp://11017?view=sa
  • Nicholas Bergh
    Journalist
  • Erlend Nesje
    Journalist

Karim Benzema scoret kampens eneste mål etter 27 minutter. Seieren var fullt fortjent og kunne fort vært mye større.

Real Madrid er videre fra gruppespillet, mens Liverpool må slå Basel (hjemme) og Ludogorets (borte) for å avansere til Champions Leagues åttendedelsfinaler i slutten av februar.

Real Madrids Cristiano Ronaldo holdt Liverpool-spillerne på passe avstand tirsdag kveld.

Til tross for tapet var Liverpool-manager Brendan Rodgers fornøyd med prestasjonen.— Å komme hit, hvor de vinner med tre og fire mål, og holde kampen så jevn, viste kvaliteten i vår prestasjon. Vi hadde motet til å spille og jeg er veldig stolt over laget. Vi viste flott ro, sier Rodgers ifølge BBC.

Rodgers spilte med et reservepreget lag. Blant førstevalgene som spilte var Adam Lallana, som også så tapet fra et positivt ståsted.

— Vi har en ganske stor tropp, og vi var ute der i kveld for å prøve å bevise et poeng, og jeg synes vi reiste oss. Det viktigste er imidlertid resultatet, og vier skuffet, selv om vi kom til de regjerende mesterne i turneringen, sier Lallana.

Ronaldo mislyktes i rekordjakt

For Real Madrid handlet kvelden om rekorder. Iker Casillas er nå spilleren som har flest kamper i Champions League-historien, med sine 144 kamper.

Cristiano Ronaldo fikk imidlertid ikke målet han trengte for å tangere Real Madrid-legenden Raúls rekord for mest scorede mål i turneringen, som ligger på 71. — Cristiano prøvde mange ganger, han kombinerte bra (med de andre spillerne, journ. anm.), men han hadde uflaks, og keeperen deres gjorde noen gode redninger. Han scorer sikert neste gang, det er ikke noe problem, sier Ancelotti til TV-kanalen RTVE, ifølge AS.com.

For Iker Casillas forsterker tirsdagens rekord inntrykket av en formstigning for keeperen. Han har slitt sort med formen de siste 18 månedene, blant annet under VM, men i de siste kampene har han vist seg fra en bedre side.

— Fra et personlig standpunkt er jeg fornøyd, og jeg er enda mer fornøyd over det kollektive. Vi har gjort det vi skulle, og nå kan vi konsentrere oss på ligaen, cupen, og klubb-VM, sier Casillas ifølge AS.com.

Mens Lionel Messi kun er ett mål bak Cristiano Ronaldo på listen over mestscorende i Champions League, er en annen Barcelona-profil, Xavi Hernández, kun én kamp unna Casillas' rekord over antall spilte kamper.

Både Messi og Xavi kan ta rekordene når Barcelona møter Ajax onsdag.

Liverpool hvilte de beste

Real Madrid festet grepet tidlig, men keeper Simon Mignolet holdt Liverpool inne i kampen.

Etter fire minutter reddet han et skudd fra James Rodriguez.

Etter 10 minutter mistet vikarierende kaptein Martin Skrtel ballen til Karim Benzema. Franskmannen la tilbake til Cristiano Ronaldo, men Mignolet slo ballen over mål.

Belgieren fikk tidlig mye å gjøre i en kamp der manager Brendan Rodgers valgte å spare mange av de beste spillerne.

Steven Gerrard, Raheem Sterling, Mario Balotelli, Philippe Coutinho og Jordan Henderson satt alle på benken på Santiago Bernabeu. Trolig ville Rodgers spare de beste spillerne til helgens ligamøte mot Chelsea.

Dessuten var det ikke på Santiago Bernabeu skulle sirke poengene i jakten på Champions League-avansement. Med seier mot Ludogorets (borte) og Basel (hjemme) er Liverpool uansett videre til åttedelsfinalen.

Etter en helt grei start klarte ikke Liverpools reduserte mannskap å holde unna lenger. 27 minutter var spilt da Marcelo slo inn bak Liverpool-forsvaret. Karim Benzema var på løp og styrte inn Real Madrids ledermål.

13-0 i avslutninger til Real

Real Madrid kjørte i perioder over Liverpool, det var klasseforskjell på lagene, og en satt med følelsen av at resten av kampen handlet om ett spørsmål: Hvor mange mål ville Real Madrid score? Eller hvor mange orket de å score?

Real Madrid hadde 13 avslutninger i den første omgangen, seks av dem på mål. Liverpool hadde ingen. Tallene fortalte alt om styrkeforholdet.

Istedet var det gjestene fra Merseyside som løftet seg etter hvilen.

Real Madrid senket seg et lite hakk, Liverpool fikk sine kontringsmuligheter, og Adam Lallana var nær utligning da han skjøt utenfor fra skrå vinkel etter 58 minutter.

Men midtveis i omgangen fikk Real Madrid to kjempesjanser til å punktere kampen.

Først da Kolo Toure blokkerte et skudd fra Cristiano Ronaldo.

Rett etter traff innbytter Gareth Bale tverrliggeren.

Liverpool hang i tauene, men Liverpool-manager Rodgers øynet likevel muligheten for poeng, og satte inn Sterling, Gerrard og Coutinho.

Men som tidligere i kampen: Liverpool slet med å skape sjanser.

svp://11017?view=sa

Les mer om

  1. Champions League
  2. Liverpool FC