Fotball

Viking-jubelen stilnet på overtid

Fredrik Semb Berge utlignet med kampens siste touch.

Seieren glapp på overtid for Viking.
  • Tom Baugerud

Odd — Viking 1-1:

Benjamin Sulimani ga Viking ledelsen, men på overtid utlignet Fredrik Semb Berge for Odd og sørget for 1-1 i Skien.

Benjamin Sulimani hadde bredsidet Trond Olsens innlegg enkelt i mål fra fem meters hold i det 62. minutt etter at begge lagene hadde hatt flere muligheter til å ta ledelsen den første timen.

Det så lenge ut til å gå mot Viking-seier, men med kampens siste spark på ballen banket Fredrik Semb inn utligningen på volley til ellevill jubel fra hjemmefansen.

— Jeg får ta den scoringen på min kappe, beklager Viking-kaptein Indridi Sigurdsson overfor Cmore.

Det var hans mislykkede klarering som havnet i bena til den ferske landslagsstopperen. I neste sekund hadde Odd sikret seg ett poeng mot spillets gang.

— Fotball handler om å ta vare på sjansene. Vi skaper flere sjanser og fortjener egentlig å vinne, mener Sigurdsson.

Kampen kunne dog endt med flere scoringer, men ingen av lagene lyktes mer enn én gang hver foran mål.

Kampens første sjanse kom etter åtte minutters spill. Trond Erik Bertelsen ble med Viking frem i angrep fra sin venstrebackposisjon og slo et godt innlegg inn mot bakre stolpe. Patrik Ingelsten steg til værs og vant duellen, men selv om headingen hans var bra, gikk den nesten rett på Andre Hansen.

Etter 12 minutter var det Odds tur til å prøve seg med en avslutning, men Herolind Shala fikk ikke ordentlig treff på det lave innlegget fra Elbasan Rashani.

Odd presset på

En glimrende scoring hadde det vært hvis Håvard Storbæk hadde truffet innenfor stolpene etter at Frode Johnsen brystet ballen ut i returrommet etter et drøyt kvarter, men dessverre for hjemmefansen gikk ballen like utenfor stolpen.

Odd rakk å skape to sjanser til før klokka passerte 20 minutter, men hverken Frode Johnsens godtreff fra 22 meter eller Jone Samuelsens bredside fra dypt inne i sekstenmeteren skapte store problemer for Rune Jarstein.

Etter 25 minutter forsøkte Fredrik Semb seg med et prosjektil av et frispark fra drøyt 25 meter, men skuddet gikk en meter utenfor Jarsteins venstre kryss.

I det 29. minutt forsøkte Fredrik Oldrup Jensen seg på halv volley fra 30 meter, men skuddet duppet like utenfor stolpen.

De Lanlay-show

Etter 37 minutter fikk Viking en kjempesjanse etter glimrende forarbeid av De Lanlay på høyrekanten. Patrik Ingelsten fikk sjansen fra skrått hold på bakerste stolpe, men avslutning gikk bare på tvers av mållinjen og havnet hos Trond Olsen på motsatt stolpe. Fra skrått hold fikk også han sjansen til å sette inn 1-0, men avslutningen gikk i nettveggen.

Like før pause dro De Lanlay til på volley fra brukbar posisjon, men skuddet gikk en liten meter over tverrliggeren.

Idet klokka passerte 45 minutter ropte Viking på straffe etter at en avslutning fra Patrik Ingelsten traff overarmen til Niklas Gunnarsson, men dommeren pekte på cornerflagget.

Etter 56 minutter fikk Trond Olsen muligheten til å teste høyreslegga på et frispark fra drøyt 20 meter. Det harde skuffet gikk forbi muren, men Andre Hansen hadde brukbar kontroll.

Tre minutter senere måtte Rune Jarstein strekke seg så lang han var for å hindre en god avslutning fra Håvard Storbæk, men heller ikke denne gangen ble det scoring.

Like etterpå trakk Yann-Erik De Lanlay seg innover i banen og banket til fra 20 meter. Andre Hansen så ut til å skjønne alvoret da ballen begynte å duppe, men kunne puste lettet ut da ballen subbet nettaket.

Tok ledelsen

Så, i det 62. minutt, tok Viking ledelsen:

Trond Olsen utfordret på venstre og slo et knallhardt, lavt innlegg inn i feltet. Perfekt plassert sto Benjamin Sulimani og fra rundt fem meter kunne han bare bredside ballen i mål. Viking hadde tatt ledelsen i Skien!

Etter 79 minutter kunne Odd fort ha utliknet, men innbytter Mathias Fredriksen traff feil side av stolpen etter å ha tatt med seg ballen innover i banen og skutt fra 15 meter.

Super-Semb

Dypt inne i overtiden forsøkte Odd et siste desperat forsøk:

Et langt innkast inn i feltet ble ikke ordentlig klarert av Viking. Ballen havnet til slutt foran Fredrik Semb som kastet et langt bein opp i lufta og banket til på volley. Treffet var bortimot perfekt, og selv om skuddet bare gikk en liten meter til side for Rune Jarstein, var det ustoppelig. Ballen smalt i nettet til ellevill feiring fra midtstopper Semb og resten av Odd. 1-1 var kanskje et rettferdig resultat alt i alt, men Viking følte seg nok snytt for en sterk borteseier.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Odds BK
  3. Viking FK