Fotball

Platini går rettens vei for å renvaske navnet sitt

Tidligere UEFA-president Michel Platini vil bevise at flere tidligere FIFA-topper samarbeidet for å få ham utestengt fra fotballen.

Michael Platini går rettens vei. Foto: Lionel Cironneau / TT NYHETSBYRÅN

For få år siden var Platini en av de største maktpersonene i internasjonal fotball, men i 2015 mistet franskmannen sitt verv som UEFA-president. Han ble også utestengt.

Platini måtte gå da det ble kjent at han hadde mottatt 17 millioner kroner i ureglementerte penger fra daværende FIFA-president Sepp Blatter. Utbetalingen skjedde i 2011 og var angivelig for arbeid utført for organisasjonen mange år tidligere. Også Blatter ble utestengt fra fotballen som følge av den overføringen.

 • Omstridte, søkkrike menn styrer Premier League. Disse supporterne vet hvordan alt plutselig kan rakne.

Nå vil Platini renvaske sitt navn. Det skal han gjøre ved å trekke flere tidligere topper i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) inn i saken. Ifølge Le Monde mener den tidligere UEFA-presidenten at han ble utsatt for et komplott, og avisen skriver at Platini har levert en anmeldelse.

Le Monde skriver også at franskmannen mistenker FIFAs tidligere juridiske sjef Marco Villiger, tidligere formann for FIFAs revisjonskomité Domenico Scala og Sepp Blatter for å ha regissert hans avgang. Platini mener de tidligere toppmennene samarbeidet om å lekke informasjon til sveitsiske myndigheter med mål om å få han avsatt.

Platini var UEFA-president mellom 2007 og 2015. Han forsøkte i denne perioden å vippe Blatter av tronen som FIFA-president.

(©NTB)

Les mer om

 1. Sepp Blatter
 2. UEFA

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Platini løslatt etter avhør i korrupsjonssak

 2. FOTBALL

  Tidligere UEFA-president løslatt: – Dette gjør vondt

 3. SPORT

  Blatter saksøker FIFA: – Gi meg klokkene mine tilbake

 4. FOTBALL

  Blatter vil saksøke FIFA

 5. FOTBALL

  To av verdens mektigste fotballtopper er mistenkt for kriminalitet. Nå smuldrer sakene mot dem opp.

 6. SPORT

  I over 20 år har fotballens mektigste vært mistenkt for korrupsjon. Likevel går han fri i hjemlandet.