Zlatan: – Mourinho manipulerer meg til å prestere

Zlatan Ibrahimovic mener José Mourinho er den perfekte manageren å ha mot slutten av karrieren.

Zlatan Ibrahimovic hyller måten José Mourinho motiverer ham på.
  • NTB

Det er fortsatt uklart om Ibrahimovic fortsetter for storklubben også neste sesong, men svensken snakker varmt om United og Mourinhos påvirkningskraft.

– Manchester United er en utfordring. Det er en utfordring å endre historien for en klubb som allerede har hatt en fantastisk historie. Jeg kom til England for å vise alle at jeg også kunne hevde meg her, sier Zlatan i et intervju gjort av trenerlegenden Fabio Capello for Fox Sports Italia.

Les også

Presset Guardiola: – Det blir bra å se hvordan alle reagerer

Kunne dratt til Kina

– Jeg visste også hva Mourinho vil og krever. Han forteller deg ting rett ut ansikt til ansikt. Du får vite det når du ikke spiller så bra. Han manipulerer deg på en måte som får deg til å yte 200 prosent. I min alder var det noe jeg trengte, legger han til.

Zlatan forteller at han kunne valgt å dra til Kina da han forlot Paris Saint-Germain i fjor sommer. I stedet gikk han til en av verdens største fotballklubber.

– Jeg trengte en utfordring som motiverer meg. Premier League har mange fans, og her må du henge med på tempoet.

Les også

Arsenal-fans sendte fly over stadion i protest mot Wenger. Så kom enda et fly.

Annerledes i England

Manchester United ligger helt nede på sjetteplass selv om laget er ubeseiret i ligaen siden oktober.

– Det er ingen dominerende storlag her som med Juventus i Italia, PSG i Frankrike, Bayern München i Tyskland og Barcelona i Spania. I England vinner laget som gjør færrest feil, mener Ibrahimovic.

Svensken kan ikke spille Uniteds bortekamp mot Middlesbrough søndag. Han har fortsatt to kamper igjen av suspensjonen han nylig pådro seg.

(©NTB)