Fotball

Marcus fra start

<p><strong>HAMAR:</strong> Arne Erlandsen vil ikke bekrefte at Marcus Pedersen (18) spiller fra start mot serieleder Stabæk i kveld. HA-sporten tror at spisstalentet blir foretrukket i stedet for Oluwasegun Abiodun og Leonardo. – Fire kandidater til to spissplasser, sier Erlandsen</p>

*** Local Caption *** ENGASJERT: Marcus Pedersen, Arnar Førsund og Olivier Karekezi var alle veldig engasjert under skuddkonkurransen på Briskeby i går. Foto: Roger Synstad

 • Roger Synstad

HamKams toppscorer Olivier Karekezi (4 mål) er garantert den ene spissplassen. Mye tyder på at Marcus Pedersen får den andre i kveld.

– Arne (Erlandsen) har sagt til meg at jeg er nær en plass, men jeg har ikke fått noen beskjed om at jeg skal spille, sier Marcus Pedersen.

Bekrefter ikke

– Jeg kan ikke bekrefte at Marcus Pedersen spiller fra start mot Stabæk. Det er fire mann som kjemper om to plasser: Marcus Pedersen, Olivier Karekezi, Oluwasegun Abiodun og Leonardo. Ingen har fått beskjed ennå. Laget er ikke tatt ut, sier Arne Erlandsen.

– Karekezi har vært god i sin rolle, og Abiodun hadde 20 bra minutter før han ble erstattet av Marcus Pedersen mot Bodø/Glimt. Å spille mot Stabæk, er ikke det samme som å møte Glimt, sier Erlandsen.

– Så ikke ballen

Marcus Pedersen har vært skadefri i flere uker og tar for seg på treningene. God treningsinnsats ble belønnet med halvannen omgang mot Bodø/Glimt. Han kom seg ofte i scoringsposisjon, hadde seks store sjanser – uten uttelling.

– Særlig en av dem, da jeg traff ballen med utsiden i stedet for innsiden, var diger. Jeg så rett og slett ikke ballen, innrømmer 18-åringen, som lider valgets kvaler: HamKam eller Strømsgodset¿?

– Avgjør om få dager

– Jeg kan ikke skyve den avgjørelsen foran meg stort lenger. Om få dager gir jeg HamKam beskjed, sier Marcus, som ikke vil stå med lua i hånda hvis han får spille fra start mot Stabæk:

– Nei, vi har ei bra treningsuke bak oss. Vi kan ikke gå ut på Nadderud og være redde.

– Men mange mener det er opplagt at HamKam vil tape, og det klart?

– Ja, jeg skjønner jo at vi ikke er favoritter, men det er tross alt bare to fotballag som møtes. Innsatsen blir avgjørende, tror HamKam-stallens yngstemann.

 1. Les også

  Alt før runden

 2. Les også

  Driblekongen satser på frispark

 3. Les også

  Gleder seg til å møte kameraten

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien