Fotball

Kan bli fratatt plassen

<p>Har du kjøpt billetter på svartebørsen? Da risikerer du å miste plassen på cupfinalen.</p>

Cupfinalen 2009KampenAaFK er norgesmester 2009 og får pokalene av kongefamilien.Klar til kamp. Totredjedeler av Ullevål var AaFK-tilhengerneFoto: Staale Wattø Foto: Staale Wattø

 • Svein Rune Kjøllesdal

I går skrev 100 % Fotball at det var lagt ut cupfinalebilletter på svartebørsen. Fire billetter med en samlet pris på 18.520 kroner ble forsøkt solgt på nettet. Svartebørssalg er ulovlig i Norge, og det er ikke bare den som selger billettene som kan bli tatt for det.

— Om vi kan dokumentere at billetter er solgt for en høyere pris enn det de skal selges for, vil billetten bli ugyldig. Dermed risikerer de som kjøper billetter på svartebørsen å bruke mye penger uten å få sett cupfinalen, sier informasjonsrådgiver i Norges Fotballforbund (NFF), Yngve Haavik.

 • Alt om årets norgesmesterskap!

Han forteller at det å selge billetter på svartebørsen er ulovlig og at det også står påskrevet på billettene at de ikke skal selges med fortjeneste.

— Vi har en god dialog med finn.no, de passer på å fjerne annonser med billetter som er overpriset. Men dette er nok mange klar over, så billettene blir ofte lagt ut uten at prisen blir oppgitt. Dette illustrerer hvor vanskelig det er å dokumentere at billetter blir solgt over pålydende i det enkelte tilfellet, sier Haavik.

Selv om NFF ikke har mulighet til å overvåke alle nettsider, og påse at alle billettene går til riktig pris, tar de stikkprøver.

— Vi har verken ressurser eller mulighet til å påse at alle billettene blir solgt til riktig pris. Men vi tar stikkprøver av billetter som blir lagt ut uten å oppgi pris. Oppdager vi noe, er det sannsynlig at billetten blir kansellert, sier Haavik.

NFF har allerede tatt enkelte stikkprøver, men har ikke kommet over ulovlige billetter så langt.

- De vi har vært i kontakt med nå selger billettene på lovlig vis. Det er lov å videreselge billettene så lenge det skjer til den riktige prisen.

Han vil samtidig oppfordre alle som kommer over svartebørsbilletter å varsle fotballforbundet.

— De må sende oss en mail til billett@fotball.no , med mest mulig dokumentasjon. Så kan vi slå ned på det. Vi har muligheten til å kansellere billettene, forutsatt at dokumentasjonen er god nok, sier han.

Ansatte i NFF som får delt ut billetter og klubbene som selger billettene er forpliktet til å føre opp lister over hvem som får eller kjøper hvilke billetter.

- Det er viktig å understreke at de aller fleste som er på stadion under cupfinalen har kjøpt billetten til riktig pris gjennom de riktige kanalene. Det at vi fører lister gjør at vi får en bedre sjanse til å spore opp de som evnetuelt selger billetter på svartebørs, sier Haavik.

 1. Les også

  Ber om hjelp til å stanse svartebørshaiene

 2. Les også

  Svensk svindler utnytter nordmenns cupdrøm

 3. Les også

  18.520 kr for fire cupfinalebilletter

 4. Les også

  Skiri gir opp cupfinalen

 5. Les også

  Supporterbildene strømmer inn

 6. Les også

  Knips deg frem til finalen på Ullevaal

 7. Les også

  Fotballgal redaktør

Les mer om

 1. Fotball-NM