Fotball

Agenten kom med klokkeklar lovnad til Brann-fansen i 2013. I kveld ble Finne likevel klar for Vålerenga

– Brann har ikke forhørt seg én gang.

Bård Finne er klar for Vålerenga. Her er han i Brann-tøy i 2013.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Fredag kveld bekreftet Vålerenga at Bård Finne (22) har signert for klubben. Det vekker reaksjoner i Bergen, siden Finne er bergenser og startet proffkarrieren i Brann i 2012. Han dro til tyske FC Köln etter en langvarig kontraktssaga og manglende tillit fra daværende Brann-trener Rune Skarsfjord.

Når han nå vender tilbake til Norge, er det som spiller hos en av Branns store rivaler.

– Jeg har veldig tro på at Ronny Deila (VIF-trener) kan utvikle meg og jeg gleder meg til å spille under ham, sier Finne til BT sent fredag kveld.

– Mange Brann-supportere er sinte for at du går til Vålerena, hva har du å si til dem?

– Ingen kommentar.

– Blir det rart å spille for en Brann-rival?

– Ingen kommentar. Jeg gleder meg til å komme i gang med noe jeg har troen på.

Les også

Les mer om Bård Finnes overgang her.

Da tok det ikke mange minuttene før et gammelt sitat fra Finnes agent Stig Lillejord ble trukket frem i sosiale medier.

I en artikkel publisert på tv2.no 15. juni 2013 var Lillejord nemlig klinkende klar:

– Du vil aldri se Bård Finne spille for noen annen norsk klubb enn Brann!

Les også

Historien om den gamle Brann-helten gir Doddo latterkrampe

Fikk ikke overgangssum

Artikkelen ble skrevet etter at Finne informerte Brann om at han ikke ønsket å signere en ny kontrakt med klubben. Et halvt år etter ble Finne klar for den tyske klubben Köln. Siden spissens kontrakt med Brann hadde gått ut, fikk ikke rødtrøyene noen overgangssum som kompensasjon.

Brann fikk imidlertid utdanningskompensasjon for Finne. Den summen var på rundt 2,5 millioner kroner, uttalte Lillejord i 2013.

– Vi har ingenting å utsette på Brann eller måten klubben har behandlet spilleren på. Problemet er at tiden er moden for andre utfordringer, sa Lillejord til TV 2 i 2013.

Han kunne fredag kveld fortelle at Brann ikke har vist interesse for Bård Finne.

– Brann har ikke vist noen interesse for Bård siden han dro fra klubben i 2014. Heller ikke nå. Bård har hatt manglende spilletid over en periode, som har blitt påpekt flere ganger i media. Vi har ikke hørt et ord fra Brann. I løpet av perioden som er gått der Bård har spilt lite, har Brann aldri kommet med en forespørsel om Bård. Jeg legger meg ikke opp i deres spillerlogistikk, det må være Branns bord, sier Lillejord.

Les også

Her er Soltvedts egenvurdering av alle Brann-signeringene han har gjort

Stort engasjement på Twitter

Lillejord forteller at han har hatt kontakt med Vålerenga-trener Ronny Deila om Finne flere ganger siden Deila tok over Oslo-klubben.

– Han har hatt en fantastisk treningshverdag og utviklet seg vanvittig mye i tiden sin i Tyskland, men når han snakker med Ronny og får klare indikasjoner på hvordan han kan bli brukt i Vålerenga, ga det en nødvendig trygghet på at det kan være rett å gå dit. Det er viktig å føle seg ønsket, og det gjør Bård nå, sier Lillejord.

Branns svar

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, kommenterer saken slik:

– Jeg fikk dette med meg i kveld. Jeg har ikke visst at Bård Finne var på vei tilbake til Norge.

– Du var ikke klar over at det var bevegelse rundt ham?

– Nei

Soltvedt viser til at han nylig har lest i media at Finne følte han hadde god utvikling som fotballspiller fordi treningshverdagen i Tyskland var så god. Til tross for at han ikke fikk spille.

– Når vi registrerer det, og vet at Stig Lillejord (Finnes agent) har sagt at treningshverdagen i Norge ikke kan sammenlignes med den i Tyskland, da er det klare signaler til oss. Vi som er en klubb i rød sone kommer ikke på banen da, når vi vet at han har kontrakt med en 2. Bundesligaklubb.

Fansen reagerer

På Twitter har Finnes VIF-overgang allerede skapt stort engasjement. Overgangen står på listen over Twitter-trender for Norge. Det innebærer at det er blant de mest diskuterte temaene på det sosiale nettverket de siste minuttene.

– Du kødder!? Bård Finne signerer for Vålerenga. God natt, skriver for eksempel én bruker.

– Bård Finne til VIF, ja. Piss meg i øret, skriver en annen.

– Artig at Bård Finne i en alder av 22 år går inn i historien som en av tidenes mest avskyelige Brann-spillere, skriver en tredje.

Reaksjonen er imidlertid langt fra bare negative. Flere brukere jubler også over overgangen – primært folk som beskriver seg som Vålerenga-supportere.

Også på Brann-supportergruppen Bataljonens forum var Bård Finne et hett tema fredag kveld.

22-åringen skal etter planen gjennom en medisinsk test i Spania før han blir klarert for spill i Vålerenga-drakten.

Les mer om

  1. Brann
  2. Bård Finne