Omkommet person hentet ut av Salas ulykkesfly

Det er ikke kjent om det er den savnede fotballspilleren eller piloten som er hentet ut.

Flyvraket ble funnet på 67 meters dyp i Den engelske kanal.
  • flh@ntb.no

Liket som ble hentet ut fra flyet som styrtet med fotballspilleren Emiliano Sala om bord er hentet ut og skal nå identifiseres.

Den britiske havarikommisjonen (AAIB) opplyste natt til torsdag at operasjonen med å hente den døde ut av flyvraket i Den engelske kanal var vellykket, melder Sky News.

Det er imidlertid ikke klart om det er Sala eller piloten David Ibbotson som er hentet ut av vraket.

– Under krevende forhold har AAIB og våre samarbeidspartnere med hell hentet ut liket som tidligere ble sett i vraket, heter det i en uttalelse fra havarikommisjonen.

– Operasjonen ble utført på en så verdig måte som mulig, og familiene er holdt underrettet om utviklingen, står det videre.

Det er ikke klart om den døde som er hetet ut av flyvraket, er den savnede fotballspilleren Emiliano Sala eller piloten David Ibbotson.

Dropper hevingen

Samtidig opplyser AAIB at svært krevende værforhold gjør det umulig å heve flyvraket. Den delen av arbeidet anses dermed for å være avsluttet.

Videobildene som de siste dagene er tatt av en miniubåt rundt vraket omtales samtidig som verdifull dokumentasjon i den etterforskningen som pågår rundt flystyrten.

Torsdag ble liket fraktet til tidevannsøya Isle of Portland sør i England. Videre vil det bli sendt til rettslegen i Dorset for identifisering.

Sala var på vei fra franske Nantes til Cardiff da småflyet han satt i forsvant fra radaren utenfor kanaløya Guernsey mandag 21. januar. I dagene og ukene som fulgte ble det gjennomført en omfattende leteaksjon etter Sala og pilot Ibbotson.

Søndag ble vraket av flyet, en enmotors Piper Malibu, funnet på 67 meters dyp på bunnen av Den engelske kanal. Ifølge TV-kanalen var det et søkefartøy som lokaliserte flyet.

Går rettens vei

Onsdag ble det for øvrig kjent at Nantes har gått til rettslige skritt mot Cardiff for å få utbetalt den første delbetalingen for salget av savnede Sala. Cardiff skal inntil videre ikke ha betalt Nantes noe av den avtalte overgangssummen på 15 millioner pund, tilsvarende drøyt 165 millioner kroner.

Nantes, som skal ha gitt Cardiff en frist på ti dager til å overføre pengene, skal også vurdere å bringe saken inn for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Cardiff skal på sin side, ifølge Sky Sports, ha et ønske om å vente med den omtalte utbetalingen inntil luftfartsmyndighetene og politiet er klare med sine konklusjoner rundt flystyrten.

(©NTB)