Ulrik Yttergård Jenssen trente med Groningen da TIL var i Tyrkia

20-åringen tror fort han må innom nederlandsk liga for å få realisert sitt store mål som fotballspiller.

TILBAKE I TIL: Etter noen dager i Nederland er Ulrik Yttergård Jenssen tilbake i Tromsø. Her er han på onsdagens styrketrening på Alfheim.

På grunn av terrorfrykt valgte han å ikke bli med da TIL nylig var på treningsleir i Tyrkia.

– Jeg var i Frankrike da det smalt for noen år siden. Med de urolighetene som er i Tyrkia, kjente jeg at jeg orket ikke å gå rundt å engste meg der nede. Takk Gud for at det ikke skjedde noe, heldigvis, men jeg kjente det ville vært ubehagelig å reise dit, forklarer Yttergård Jenssen til iTromsø.

Storebror Ruben ordnet et treningsopphold i hans klubb Groningen.

– Det var veldig bra. Det var først og fremst veldig trivelig å se Ruben, Maria og nevøene mine. Det var også et veldig bra opplegg med trening. Det var artig med litt andre impulser også, så det var absolutt et bra opphold, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

Les også

I dag fikk Patrik (18) telefonen som gjør ham til en unik 3.-divisjonsspiller: – De vet hva jeg står for

Ettertraktet

20-åringen trente med A-laget til Groningen som ligger på 9.-plass i Eresdivisie.

– Det er en annen type fotball. Fokuset er mer på at ballen skal gå langs bakken enn for eksempel fysikk. Det var veldig lange økter, med mye innhold. Hver trening varte i snitt to timer, forteller han.

Selv om det foreløpig ikke er konkret interesse fra Groningen, er det ikke utenkelig at forsvarsspilleren havner i nederlandsk liga etter hvert. iTromsø vet at det har vært – og fortsatt er – klubber i Nederland, Belgia og Tyskland som har Yttergård Jenssen på blokka.

– Jeg har alltid hatt som mål å komme til en av de tre største ligaene i verden (Spania, England, Tyskland). En tur innom for eksempel Nederland eller Belgia tror jeg nesten man må for å nå målet. Jeg tror det ville vært veldig bra å spille i Nederland noen år, erkjenner TIL-spilleren.

Øvre halvdel

Men enn så lenge er U21-landslagsspilleren i TIL – og klar på at laget skal prestere bedre i 2017.

– Vi har satt oss et mål om øvre halvdel, og det mener jeg vi har en god nok stall til å få til også. Vi har mange spillere som i fjor var ganske fersk. De yngste av oss kommer til å ta med oss denne erfaringen i den kommende sesongen, sier Yttergård Jenssen.

ETTERTRAKTET: Ulrik Yttergård Jenssen er kanskje TILs heteste salgsobjekt.


Og fortsetter:

– Vi har beholdt de fleste i stallen og vi får inn Slobodan Vuk og Tom Høgli, som jeg tror blir fine tilvekster. Det jobbes veldig godt, og jeg har troen på laget i år.

Les også

«Det ser ikke bra ut å benke spissen som kom for Trond Mohns penger»

Velger ikke posisjon

Da Ulrik spilte i Lyon ble han dyrket som midtstopper, men i TIL spilte han en del på sentral midtbane i 2016. Noen rolleavklaring i år blir det ikke.

– Jeg er fortsatt ung og kan bekle flere posisjoner. Det er bare positivt. Nå blir jeg brukt der det jeg trengs. Det er egentlig det samme om det er stopper eller midtbane, sier Ulrik.

TIL-trener Bård Flovik samtykker:

– Vi har snakket om det, og at vi rett og slett tar dette når vi ser hvilke konstellasjoner som passer best. Sesongforberedelsene handler om det fysiske og det taktiske, så det er noe vi må se på. Ulrik kan spille både sentralt midtbane og venstre stopper – og begge posisjonene er aktuelle, sier han.

Flovik synes det ikke er noe stort problem at Yttergård Jenssens mistet treningsleiren i Tyrkia. Unggutten er selvsagt med når «Gutan» reiser til La Manga i neste uke.

– Han mistet to kamper og leiren, men det er viktig å ha med seg at vi har over halvparten av forberedelsene igjen, sier TIL-treneren.