Prisen går opp for et svekket produkt: Sier opp TV 2-abonnement i protest

TV 2 skjelles ut etter å ha satt opp prisen på engelsk fotball. Per i dag er tilbudet langt dårligere enn forrige sesong.

Jan-Henrik Børslid, Petter Myhre og Erik Thorstvedt forbereder seg til sending.
  • Roar Lyngøy

Prisen går opp, men tilbudet er dårligere. Det er oppfatningen blant en god del av TV 2s kunder som abonnerer på fotballkanalene.

Anders Holm fra Stavanger skrev tirsdag etFacebook-innleggadressert til TV 2 Sumo der han kommer med hard kritikk. Innlegget har tatt helt av, og mange skriver i kommentarfeltet at de har sagt opp abonnementene sine.

«I mars sendte dere ut en skrytemail om hvordan man får mer fotball for samme pris», skriver Holm og viser til at TV 2 lanserte «et helt nytt Premium sportsprodukt, med det beste av norsk og engelsk fotball». TV 2 lovet seerne Premier League, FA-cup, Championship, Tippeligaen og Obos-ligaen i en og samme pakke. Men prisen skulle opp.

«Nå når prisendringen trer i kraft blir det mindre fotball for høyere pris!», skriver Holm og viser til at TV 2 ikke lenger har rettighetene til verken FA-cup, ligacup, Community Shield eller Championship.

TV 2: — Det pågår forhandlinger

Championship har seriestart i helgen, og søndag spilles Community Shield-kampen mellom Leicester og Manchester United. Per i dag er det ingen norske kanaler som sitter på disse rettighetene – TV 2 har kun Premier League foreløpig.

Assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad, sier dette til Bergens Tidende:

– Det pågår forhandlinger om rettighetspakken som inkluderer FA-cupen, ligacupen, Championship, Community Shield-kampen med mer, og vi håper på en snarlig avklaring. Siden det ikke foreligger en signert avtale for neste avtaleperiode kan vi dessverre ikke bekrefte at de nevnte rettighetene vil tilbys hos TV 2 fra høsten, og en avklaring forventes uansett ikke før helgens Community Shield-kamp. Dette er attraktive rettigheter for TV 2 og forhandlingene om å sikre disse fortsetter, sier Laastad.

Skylder på dyre rettigheter

Nøyaktig samme svar fikk Holm på sin Facebook-henvendelse til TV 2 Sumo. I svaret der het det også:

«Prisøkningen skyldes den enorme prisøkningen på PL-rettigheter, og vi var derfor dessverre nødt til å heve prisen på sportspakken som inneholder PL. Begrunnelsen er ikke endret, det har hele veien vært økte kostnader som har vært begrunnelsen».

TV 2 mister den norske fotballen til Discovery etter denne sesongen, men kanalen måtte grave dypt i lommeboken for å sikre seg Premier League-rettighetene til og med 2018/19-sesongen. Konkurransen var hard, og rettighetene skal ifølge VG ha kostet 1,6 milliarder kroner.

Dette er det nå du og jeg som TV-titter som må betale for.

Har merket pågangen

For øvrige spørsmål rundt de engelske fotballrettighetene henviser Bjarne Laastad til Kjetil Nilsen, direktør for distribusjon og teknologi i TV 2. – Førte dere kundene bak lyset og lovet noe som dere nå ikke kan levere?

– Vi mener at vi leverer et svært attraktivt kanaltilbud med all fotball fra både engelsk og norsk fotball, og håper og tror det fotballinteresserte publikum er enig i det. 1. mars slo vi sammen TV 2 Sport og C More Sport til ett produkt. Dette ga kunder med begge produkter en vesentlig lavere pris, og eksisterende kunder med kun ett av produktene betydelig mer innhold til samme pris frem til 1. august. Årsaken til at prisen øker for alle våre kunder nå er en betydelig økning i kostnadene vi betaler for PL-rettighetene, og prisøkningen er vesentlig lavere enn økningen i kostnadene, svarer Nilsen.

– Har dere merket stor pågang fra misfornøyde kunder som vil si opp?

– Det vil alltid være noe pågang fra kunder når priser justeres. Vi håper likevel at mange ser frem til en ny og svært spennende PL-sesong og en spennende høstsesong i norsk fotball.

– Vil det føre til lavere pris nå når dere ikke viser FA-cup og Championship?

– Per i dag har vi ikke rettighetene til FA-cup og Championship. Disse selges i egne rettighetspakker. Det er likevel rettighetskostnadene vi betaler for PL som er grunnlaget for pris og prisjusteringen, sier Kjetil Nilsen.

Han sier at TV 2 fortsatt ser om det er mulig å få tak i de øvrige engelske rettighetene.