Fotball

Solbakkens FCK mistet Champions League-plassen. Dagen etter fikk de nok en dårlig nyhet.

Nøkkelspiller ute i lang tid med skade.

FCK og trener Ståle Solbakken klarte ikke å ta seg forbi Qarabag i mesterligakvaliken.

Ståle Solbakken og FC København maktet ikke å ta seg til mesterligaens gruppespill. 2-1 mot Qarabag var ikke nok. Aserbajdsjanerne gikk videre på bortemål.

Qarabag vant den første kampen av fjerde kvalifiseringsrunde 1-0. I København onsdag vant FCK 2-1. Dermed endte 2-2 sammenlagt, noe som gir Qarabag avansement til gruppespillet på bortemålsregelen.

Federico Santander sendte danskene i føringen like før pause, men Dino Ndlovu utlignet for gjestene etter en drøy time. Andrija Pavlovic satte inn 2-1 for FCK, men Qarabag holdt unna mot slutten.

Les også

Riises kritikk mot Nordtveit: - Tydelig at han ikke holder nivået

Dermed må FCK rette blikket mot deltakelse i europaligaen.

– Nøkternt sett er det bedre å spille i Europa League, men det er det ingen som tenker på nå. Vi gjorde alt for å klare det. Selv om Europa League på mange måter er et passende nivå, vil vi aller helst møte de beste, sier Ståle Solbakken til Viasat etter kampen, ifølge VG.

– Det er en trist sorti med tanke på Champions League, sier en skuffet København-trener til VGTV, men sier laget gjorde en god kamp i Parken og at internasjonal fotball blir jevnere og jevnere.

– Jeg synes ikke det er rettferdig at Qarabag går videre, men fotball er ikke alltid rettferdig. Vi er skuffet, fordi vi vet at om en måned ville vi ha slått det laget her, la han til på pressekonferansen senere.

Dagen etter at mesterligadrømmen brast, fikk klubben en ny nedtur. Spissen Federico Santander er ute i tre måneder.

Solbakkens lag må nøye seg med europaligaspill i høst.

Det blir uten Santander, som torsdag fikk påvist et tretthetsbrudd i leggen. Klubben melder at videre undersøkelser må til før det avgjøres om paraguayaneren skal opereres.

FCK er fra før hardt rammet av skader. Erik Johansson og Tom Høgli er begge ute av spill, mens Rasmus Falk og Peter Ankersen så vidt er klare igjen etter langvarig skade.

(©NTB)

Les mer om

  1. Europa League
  2. FC København