Lekestue i Moskva: Romelu Lukaku pøser inn mål for Manchester United

Han kostet rundt 800 millioner kroner, men Manchester United angrer overhodet ikke på rekordkjøpet.

  • Roar Lyngøy

CSKA MOSKVA - MANCHESTER UNITED 1–4

Manchester United-manager Jose Mourinho gjorde flere endringer på laget, men én nøkkelspiller var som vanlig med: Romelu Lukaku.

Etter Lukakus 25 Premier League-mål for Everton forrige sesong, er det knyttet store forventninger til spissen som United punget ut rundt 800 millioner kroner for i sommer.

Og belgieren har til de grader startet nedbetalingen på en bunnsolid måte. I Premier League er det blitt seks mål på like mange kamper, og Lukaku har scoret i begge Champions League-kampene til nå. Mot Basel ble det en fulltreffer, og i Moskva skulle det gå enda bedre.

– Vi vet at han er en meget god spiller som kan score mange viktige mål, sier Jose Mourinho i et intervju vist på Viasport.

Fire mål på 22 minutter

Det tok kun fire minutter mot CSKA Moskva. Anthony Martial la inn, og Lukaku var konge i luften som vanlig. 0–1.

18 minutter var spilt da United fikk et tilsynelatende billig straffespark etter at Henrikh Mikhitaryan ble felt. Martial var iskald fra straffemerket og satte inn 0–2.

STERK SOM EN OKSE: Romelu Lukaku viste igjen klasse for Manchester United - både med hode og bein.

Marerittet bare fortsatte for CSKA, og etter 26 minutter satte Lukaku inn sitt andre mål for kvelden etter en gedigen forsvarstabbe. Martial la inn, og veteranen Vassilij Berezoutski bommet regelrett på ballen da han skulle klarere.

Dermed ble det en enkel jobb for Lukaku å sette inn 0–3. Kampen var allerede avgjort.

CSKA hadde absolutt sine sjanser før pause, men meget bra keeperspill av David De Gea gjorde at United hadde en imponerende 3–0-ledelse før de siste 45 minuttene.

– Vi startet kampen veldig bra og drepte spenningen tidlig, sier Mourinho.

Fantastisk serieåpning

2. omgang ble selvsagt en transportetappe for Manchester United, men gjestene var ikke ferdig med scoringsfesten:

57 minutter var spilt da Mikhitaryan satte inn 0–4 med venstrefoten. Helt på tampen reduserte CSKA til 1–4 ved Konstantin Kutsjajev.

Manchester United er ubeseiret i Champions League, Premier League og ligacupen denne sesongen. Lørdag venter seriekamp mot Crystal Palace hjemme på Old Trafford.