Fotball

Omstridt scoring da Real Madrid gikk på et sensasjonelt tap

Nå er storklubben i trøbbel i serien.

  • NTB

Girona - Real Madrid 2–1

Stjernegalleriet til Real Madrid klarte ikke å overliste Catalonia-klubben Girona og tapte 1-2 mot det nyopprykkede laget i La Liga søndag.

Ifølge Sky Sports er det første gang siden 2009 at Real Madrid taper mot et nyopprykket lag.

Nå har storklubben en stor utfordring foran seg. Avstand opp til erkerival Barcelona er på åtte poeng etter bare ti serierunder. Tidligere i sesongen har de også gått på en sensasjonell smell på hjemmebane mot Real Betis.

For Cristiano Ronaldo fortsetter den overraskende nedturen i serien. Portugiseren står med stusslige ett mål på seks kamper.

Les også

For 13 år siden ble den svenske klubben stiftet av kurdiske innvandrere. Nå er de klare for Sveriges toppdivisjon

Høyt beredskapsnivå

Girona er en sentral by i Catalonia. Beredskapsnivået rundt oppgjøret mot Real Madrid var hevet til det maksimale, men Zinédine Zidane og hans menn hadde ingen betenkeligheter med å gjennomføre kampen.

Bortelaget så ikke ut til å ha latt seg påvirke av den politiske uroen rundt kampen da Isco sendte Real Madrid i ledelsen etter 12 minutter.

I annen omgang svarte imidlertid Cristian Stuani for hjemmelaget i det 54. minutt, før Cristián Portu fullførte snuoperasjon fire minutter senere.

Den avgjørende scoringen var av det kontroversielle slaget. Reprisene viste at den trolig skulle vært avgjort på grunn av offside, noe de spanske avisene AS og Marca begge slår fast.

Les også

Messi scoret igjen – Barcelonas fantastiske seriestart fortsetter

Annullert mål

Stuani var alene gjennom og kunne fort blitt tomålsscorer etter 67 minutter, men spissen chippet ballen utenfor alene med Kiko Casilla.

Zidane manet sine menn til kamp, men fikk ikke gehør. Lucas Vázquez satte ballen i mål med fem minutter igjen av kampen, men ble korrekt avblåst for offside.

Real Madrid tapte dermed for annen gang i serien denne sesongen. Det skiller åtte poeng opp til serieleder Barcelona etter søndagens tap.

Ellers snudde Getafe til 2-1-seier mot Real Sociedad søndag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Real Madrid CF
  3. Barcelona
  4. La Liga