Fotball

- Virker som en personlig vendetta mot Rekdal

Eventbyrået 6. sans tror det kjølige forholdet mellom Henrik Hoff og Kjetil Rekdal er en av årsakene til at partene i morgen møtes i Oslo tingrett.

SNUDD PÅ HODET: Henrik Hoff, Bjarne Haagensen og Kjell Tennfjord (skjult) var svært godt fornøyde da Kjetil Rekdal forlenget kontrakten sin med AaFK før sesongstart i 2011. Vel ett og et halvt år senere fikk Kjetil Rekdal sparken som AaFK-trener. Siden den gang har forholdet mellom Kjetil Rekdal og AaFK-ledelsen bare blitt verre og verre. I morgen møtes to bitre parter i retten.
  • Eirik Nesset Hjelvik
    Eirik Nesset Hjelvik

Der møtes Rekdal og Hoff som vitner for hver sin part som krangler om et beløp på rundt en million kroner.

Eventbyrået 6. sans føler seg sikre på å vinne saken – og hevder de ikke kan forstå at den har havnet i rettsvesenet.

– Kan det være noe personlig som ligger bak?

– Det er ikke noe tvil om det. Fra mitt ståsted må jeg si at dette virker som en personlig vendetta mot Kjetil (Rekdal) fra Henrik Hoff, sier Per Morten Bergh i 6. sans.

Hoff og Rekdal var lenge et radarpar som sørget for etterlengtet AaFK-suksess, men utover fjoråret snudde forholdet seg til å bli alt annet enn rosenrødt. Sunnmørsposten vet at Rekdal og Hoff i dag har et svært anstrengt forhold til hverandre.

– Jeg vet ikke hvordan dette vil påvirke rettssaken, men jeg vil vel kanskje tro at Aalesund prøver å sette Hoff litt på sidelinjen siden han virker litt emosjonell på det, sier Bergh.

– Ikke personlige interesser

Ifølge Bergh har ikke Kjetil Rekdal personlig interesse i at 6. sans får utbetalt den millionen de mener Ålesund Fotball AS skylder dem.

– På hvilken måte er dette da en personlig vendetta mot Kjetil Rekdal?

– Det kan du godt si, men når du spør om jeg oppfatter forholdet mellom Kjetil og Henrik som en årsak til denne tvisten må jeg si ja på det. Jeg føler dette har blitt en følelsesmessig greie som det er viktig for Henrik Hoff å vinne, sier Bergh.

Kjetil Rekdal ønsker selv ikke å kommentere saken.

Trygg på å vinne

At det hele nå har endt i en rettssak, vitner om to parter som føler seg svært trygge på sin sak. Partene har tidligere forsøkt å komme til forlik, men har ikke vært i nærheten av å komme til enighet.

– Vi synes det er synd at noe som burde være en så klar og grei sak ender opp i rettsapparatet. Vi føler oss veldig trygge på vår sak og kommer til å stå dette løpet ut. Vi gir oss ikke før vi har fått en rettskraftig dom på dette, sier Per Morten Bergh.

Det er satt av en dag til saken.

– Overhodet ikke noen personlig sak

AaFK-direktør Henrik Hoff reagerer sterkt på påstandene fra 6. sans om at saken har blitt en personlig sak fra hans side mot Kjetil Rekdal.

– Det blir bare tull og sprøyt å påstå. At dette er en personlig vendetta fra meg mot han er overhodet ikke i nærheten av å være sant, sier Hoff til Sunnmørsposten.

Hoff påpeker at han ikke engang har myndighet til å gjøre det til en personlig sak.

– Denne saken ble tatt ut av daglig leders hånd da avtalen med Ålesund Fotball AS ble sagt opp. Helt siden dette har dette vært ei sak for styret i Ålesund Fotball AS. Ja, jeg er med i saken, men det er som medlem i et helt styre. Alle avgjørelser vi tar krever beslutninger fra styret, sier Henrik Hoff.

Utover dette ønsker ikke AaFKs klubbdirektør å uttale seg mer om saken før rettssaken er unnagjort.

– Det er selvfølgelig aldri kjekt å havne borti ei rettssak, men av og til er det bare sånn at det må skje. Det er 6. sans som har stevnet oss, og det må vi bare forholde oss til, sier Henrik Hoff.

– Finnes ikke fnugg av realitet i dette

Ålesund Fotball AS (ÅFAS) fnyser av påstandene fra 6. sans – og har i stedet kommet med et motkrav på rundt en halv million kroner.

– At dette er en personlig vendetta fra Henrik mot Rekdal er så uriktig som du kan få det. Det finnes ikke fnugg av realitet i det i det hele tatt, sier Jon Ketil Gjørtz.

ÅFAS-styremedlemmet – som til daglig er advokat – er representanten til Ålesund Fotball AS i Oslo tingrett.

– Husk at samtlige beslutninger i Ålesund Fotball AS fattes av et operativt styre. Henrik Hoff fatter ingen beslutninger på egen hånd, men i lag med hele styret til enhver tid, sier Gjørtz.

Kommet med motkrav

Han støtter seg til at Ålesund Fotball AS har fått juridisk støtte fra sine representanter i at man ikke har plikt til å betale ut mer penger til eventbyrået.

– Tvert imot mener man at vi har betalt ut for mye penger og at vi har rett til å få tilbake en del penger, sier Gjørtz.

Motkravet fra Ålesund Fotball AS skal være på rundt en halv million kroner.

– Vi føler oss veldig trygge på at vi har en god sak, sier Jon Ketil Gjørtz.

Dette er saken:

Det er Eventbyrået 6. sans som har stevnet Ålesund Fotball AS. 6. sans mener å ha krav på et pengebeløp fra Ålesund Fotball AS. Sunnmørsposten vet at dette dreier seg om rundt en million kroner.

Stridens kjerne er profileringsrettighetene til Kjetil Rekdal. Disse eies av 6. sans, som i sin tid leide disse ut til Ålesund Fotball AS.

Ålesund Fotball AS mener avtalen ble brutt ettersom Rekdal nå er trener i Vålerenga. 6. sans mener det likevel at det er kontraktsfestet at ÅFAS skylder dem en utbetaling på rundt en million kroner.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK