Fotball

Håper på kortere karantene

<p>Molde håper Davy Claude Angan straffes mildt for sitt røde kort.</p>

MOLDE 20120801. Champions League kvalifisering 2012, 3. runde. Moldes Davy Claude Angan får rødt kort under kvalifiseringskampen til Champions League i fotball mellom Molde og Basel på Aker Stadion i Molde onsdag kveld. Kampen endte 0-1.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Jan H. Indbjør

— Vi har gitt til kjenne vårt syn i brev til det europeiske fotballforbundet i dag, og mener det er grunnlag for å behandle saken på mildest mulige måte, bekreftet Snorre Strand i Molde Fotball til Romsdals Budstikke i går.

MFK-spissen ble som kjent utvist før den første halvtimen var unnagjort mot FC Basel onsdag kveld, etter å ha vært i nærkontakt med med midtstopper Aleksandar Dragovic. Om han slo etter Basel-spilleren eller ga ham en «dask», er vel fortsatt et diskusjonstema.

To eller tre?

Normalt gir det to eller tre kampers karantene for en slik forseelse. Tre kamper vil bety at Angan mister også neste kvalifiseringsrunde, enten det blir til Mesterligaen eller Europaligaen, i tillegg til returkampen mot Basel.

— Det har naturligvis stor betydning hva dommeren skriver i sin rapport. For oss har det vært viktig å presisere at vår spiller ble kraftig provosert i forkant. Ett minutt tidligere ble Davy tildelt frispark etter en duell med den samme spilleren. Slik det ser ut på bildene var det en bevisst «hevnaksjon» og en forseelse fra Basel-spillerens side, da han løp inn i ryggen på vår spiller og provoserte fram reaksjonen, la Strand til.

Unnskylder ikke

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær ga også etter kampen klart uttrykk for hva han mente om Basel-spillerens opptreden i den situasjonen. Dragovic ble «buet ut» av publikum hver gang han hadde ballkontakt i den siste timen av kampen onsdag.

- Men det er likevel ingen unnskyldning for Davys reaksjon. Å pådra seg kort unødvendig skal vi ikke ha noe av, enten det dreier seg om å slå ut med handa eller «prate til seg» kort. Det har vi også hatt for mye av i det siste, sa Solskjær i går.

Magnus Wolff Eikrem har for eksempel pådratt seg gult kort i de tre siste seriekampene - de to siste for å ha kranglet med dommeren. Derfor må han også stå over morgendagens kamp mot Sogndal.

Les mer om

  1. Champions League